Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Petőfi szobra elfektetve tölti március 15-ét?

Petőfi Sándor szobra elfektetve tölti a forradalom 159. évfordulójának ünnepét. Helyette idén a legnagyobb magyar, Széchenyi kap koszorút és nemzetiszínű zászlókat.
Zárt és védett helyen, elfektetve tölti Petőfi Sándor az 1848–49-es as forradalom és szabadságharc évfordulóját. A Nemzeti dal költője a tervek szerint legkorábban nyáron „állhat újra talpra". Tavaly júliusban, a Petőfi téri mélygarázs építésének kezdetekor a szobrot és mészkő talapzatát eltávolították a térről és teherautóval elszállították. Az üregesen is több száz kilós bronzalkotást négy ember emelte le a jármű platójáról és helyezte el „átmeneti szállásán".

A tervek szerint idén nyáron, a mélygarázs elkészülte és a tér díszburkolatának és növényeinek kialakítása után Petőfi ismét visszakapja régi helyét a színházzal szemközti oldalon. A jövő évi ünnepséget tehát minden bizonnyal már talpon tölti a forradalom neves költője. A forradalom 159. évfordulóján, csütörtökön a szokásoktól eltérően idén a Széchenyi-szobrot koszorúzzák meg. Az ünnepi műsort ezúttal este hét órakor tartják a Fő téren.

C. V.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminc éve szeretet

veszi körül Korhelyt

Nagycenken szülinapi partit tartottak szombaton. Korhelyt, a harmincéves magyar félvért ünnepelték… Tovább olvasom