Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Petőfi Színház: tízezer bérletes nézőre számítanak

Elkészült a Petőfi Színház 2014/15-ös évadjának tervezete.


– Az általunk jegyzett harmadik évad is sokszínű lesz. Minden korosztály számára biztosítjuk a műfaji változatosságot, a „szellemi éberség" kiélésének lehetőségét. Elsődleges célunk, hogy az eddig elért ötvenszázalékos bérletnövekedést további tíz százalékkal emeljük, elérve a tízezres számot, hiszen a közönség így részesülhet színházi élményekben a legtakarékosabban – fogalmazott Pataki Andrásszínigazgató a tegnapi sajtótájékoztatón.

A felnőttek mellett továbbra is nagy gondot fordítanak az ifjúság – az egyetemisták, közép- és általános iskolások, de még az óvodások – megnyerésére is. (Műsoron lesz a Süsü, a sárkány című zenés mesejáték.)

Várható színházpártoló egyesület létrehozása is. Elkészült az új évad tervezete, ez segíthet a turisztikai partnerekkel való együttműködésben. Bíznak abban, hogy más városokból is eljönnek egy-egy soproni előadásra, mint arra volt is példa számos esetben.

Ezt erősítette Katona Imre, a színház vezető dramaturgja. Kiemelte: sajátos, csak a soproni színházra jellemző profil kialakítására törekednek mind a művek kiválasztásánál, mind pedig a színpadra állításnál.

Demcsák Ottó a Sopron Balett társulat alakulása folyamatáról szólt. Első nagyszabású produkciójuk a Végtelen Európa című táncfantázia lesz, amelyet augusztus 19-én adnak elő a fertőrákosi Barlangszínházban. Feke Pál pedig az új évad romantikus musicaljének, a Zene, New York, szerelem előkészületeit vázolta.

A jövő évad felnőttbérleti előadásai

A Végtelen Európa táncfantáziát követően színre viszik Caragiale Az elveszett levél című komédiáját; a Zene, New York, szerelem musicalt; Székely János Caligula helytartója színművét; Bojcsev Madárezredes színpadi játékát; Kálmán Imre Csárdáskirálynőjét. Ez utóbbit fertőrákosi barlangszínházi helyszínnel. (A Medgyasszay-bérletben az operett helyett Örkény Macskajáték című színművét adják a színházban.)

A kamaraszínházban Csokonai-, Agatha Christie-, Sík Sándor- és Dömölky János-művet állítanak színre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban újabb műfüves focipálya épül

Műfüves labdarúgópálya lesz a Vasas-pályán, ha sikerrel pályázik a város az MLSZ-nél. Tovább olvasom