Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Pesti betörőbanda a bíróság előtt

A soproni bíróságon csütörötkön  kilenctagú budapesti bűnbanda ügyét tárgyalták. A gyanúsítottakat családi házakba való sorozatos betörésekkel és nagy értékre üzletszerűen elkövetett lopásokkal vádolják.
A betöréssorozat elkövetésével vádolt fiatalemberek ügyében a Soproni Városi Bíróságon a várt ítélethozatal helyett újabb tárgyalásra lesz szükség. Mivel a kilencedik vádlott tartózkodási helye csak tegnap délelőtt vált ismertté, az ő meghallgatása miatt újabb tárgyalásra lesz szükség. A büntetőper június 3-án folytatódik.

Dr. Gajdos Anikó bíró és tanácsa idén márciusban fogott a kilenc budapesti fiatalember huszonöt vádpontos bűnperének tárgyalásához. A budapesti klán tavaly februári kézre kerítésének azért volt országos jelentősége, mivel az elkövetők 2002 tavaszától hazánk legkülönbözőbb településein – Sopronban, Egerben, Győrben, Hatvanban, Mosonmagyaróváron, Szigetszentmiklóson, Csornán, Enesén, Bábolnán, Rábatamásin, Öttevényen, Kópházán – törtek be családi házakba.

Dr. Czeglédyné dr. Czinege Helga vezetőügyész vádirat-ismertetőjéből kiderült, a vádlottak – akik között többszörösen büntetett, jórészt segédmunkából, illetve munkanélküli-segélyből élők is vannak – leginkább a készpénzre és az értékes ékszerekre utaztak.

Ha kedvezett a szerencse, egy-egy esti betörésnél öt-hatszázezer forintnyi zsákmányra tettek szert. Gátlástalanságukra jellemző, hogy még Mikulás napján, december 6-án is elkövettek ilyen jellegű bűncselekményeket. Összességében mintegy ötmillió forint kárt okoztak, ebből másfél millió forint értékű az ékszer. Idővel azonban szorult a hurok a bűnbanda körül: tavaly kora tavasszal egy kópházi betörés után, Kapuváron sikerült lecsapni a betörőkre. Később, az egyik gyanúsított együttműködésével, néhány hónap alatt a nyomozó hatóságnak sikerült felgöngyölítenie az alvilági szervezetet.

A vádlottak a tegnapi tárgyaláson a tényszerű nyomozati adatok ellenére is tagadták bűnösségüket. A per júniusban folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Versenytársak a nézőkért

A Fertő-parti magyar és osztrák szabadtéri színházak nagyságrendekkel eltérő pénzügyi feltételek… Tovább olvasom