Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Pereskedés egy motor miatt

Másodfokon is elmarasztalta a megyei bíróság büntetőügyben a soproni Schneiderné Burai Ilonát.
Barasits György a robogóval.
Mint arról a Kisalföld többször is hírt adott, a 2002. július 13-án megrendezett esemény annak idején alaposan felborzolta a kedélyeket. Többek között az ugyancsak soproni székhelyű Videopress Kft. indított pert Schneiderné Burai Ilona ellen védjegybitorlás címén.

Ezt követte a rendőrségi nyomozás, mert fődíjként sorsoltak ki egy motorkerékpárt, amelyet a nyertes ennek ellenére soha nem kapott meg, de a tulajdonos márkakereskedésnek is csaknem három évig hiányolnia kellett. Még kacifántosabbá vált az ügy, amikor a Totáldivat Színház tulajdonosa megkérdőjelezte a Kisalföld fenti eseményekről szóló hiteles tájékoztatásait is.

A múlt héten születt bírói döntés szerint lapunk jogszerűen és korrektül tájékoztatta olvasóit. A nagy értékű robogó ügyében viszont másodfokon is elmarasztalták Schneidernét.

Csak bemutatásra kapták

A hányatott sorsú Piaggio robogót az elmúlt héten kaphatta vissza a rendőrségtől Barasits György, az azonos nevű márkakereskedés és szerviz tulajdonosa. – Majdnem három évet kellett várnom arra, hogy az igazság kiderüljön – magyarázza a tulajdonos. – Jómagam már a szépségverseny után megjelent cikkben is kifejtettem és bizonyítottam, tőlem a robogót csak bemutatásra kapták meg a rendezők.

Ennek ellenére a Totáldivat Színház főnyereményként odaadta a Piaggiót K. Adriennek. Ettől fogva kezdődött el a hercehurca, amelynek során egy alkalommal a Soproni Városi Ügyészség kiadta a lefoglalt járművet K. Adriennek, amit én természetesen kifogásoltam és meg is fellebbeztem a megyei főügyészségnél. Ekkor újra lefoglalták a Piaggiót és a soproni rendőrkapitányságra szállították. Csupán több mint két és fél év után kaphattam vissza a megyei bíróság döntése alapján.

Veszített értékéből

– Ezalatt a motor több százezer forintot veszített értékéből, csak nagyon használt állapotban lehet értékesíteni. Kérdem én: miért kellett több mint harminc hónapot várni az igazság kiderítésére? És miért fogalták le ilyen hosszú időre jogos tulajdonomat?

Bizonyítékként foglalták le

– Én sem értem az egészet – mondja K. Adrienn, akit felháborít, hogy a főnyereménynek még ennyi idő eltelte után sem örülhet igazán. – Csak annyit tudok az ügyhöz hozzáfűzni, hogy engem annak idején nagyon becsaptak, egy új robogó árával és kártérítéssel tartozik nekem valaki. Jogorvoslatért pedig a bírósághoz fogok fordulni. Az ügyvédem már vizsgálódik a büntetőügy anyagában.

– A szóban forgó robogót tárgyi bizonyítékként foglalta le annak idején a nyomozó hatóság – mondja Székelyné dr. Riba Katalin, a megyei főügyészség sajtószóvivője. – A lefoglalás mindaddig tart, amíg arra a büntetőeljárás során szükség van. Érthetően a nyomozás és a további bizonyítási eljárás elhúzódása miatt zárult le csak mostanra ez az ügy. Mivel a szépségverseny rendezőjének büntetőjogi felelősségét állapították meg sikkasztás ügyében, a Piaggiót ezért az eredeti tulajdonosához juttatták vissza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Golfpálya épülhet Zsirán

A zsirai önkormányzat elhatározta, hogy megépíti a település környékén a 60 hektáros golfpályát. Tovább olvasom