Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Perek Sopronban: MSZP vs. Fidesz-KDNP

Kalmár István (MSZP) szerint a városvezetés szeret pereskedni. Mágel Ágost (Fidesz-KDNP), amondó: a képviselő memóriazavarban szenvedhet.


Mágel: Szocialista memóriazavar

Kalmár István helyi MSZP elnök súlyos memóriazavarban szenvedhet, hiszen nagyvonalúan megfeledkezik arról, hogy a FIDESZ-es városvezetés éppen a szocialista ciklus alatt tapasztalt kétes, zűrös és jogszabálysértő ügyek miatt tett jogi lépéseket. Tettük mindezt azért, hogy a soproniak elherdált vagyonát visszaszerezzük és a közélet tisztaságát helyreállítsuk - reagált Mágel Ágost (Fidesz-KDNP).

Az MSZP a közgyűlés és így a nyilvánosság kizárásával adott és vett ingatlanokat, jogerősen pert nyertünk az Istvánbíró utcai épület és a Pozsonyi úti „Walter-telekkel" kapcsolatban is. Utóbbi esetben a bíróság jogerősen jó erkölcsbe ütközőnek, vagyis jogszabálysértőnek nyilvánította a szocialisták által kötött adásvételi szerződést, melyet egyébként éppen Kalmár István írt alá még alpolgármesterként. Már csak e miatt is indokolt lenne tőle a kellő alázatosság a témával kapcsolatban.

Kalmár István ugyan szerepelteti sajtónyilatkozatában az ügyvédi sikerdíjat is, de azt elfelejti, hogy ehhez a mélygarázs-pert meg kellett nyernie az önkormányzatnak, ami több milliárdos megtakarítást jelentett a város számára. A Kalmár István által akkoriban támogatott mélygarázs-konstrukcióval ugyanis közel háromszoros áron építettek garázst.

Bár a szocialisták nem szeretik beismerni, az eddig lezárult jogi lépéseknek köszönhetően összességében több milliárdos haszna van a városnak, nem beszélve arról, hogy az MSZP-s ciklusból ily módon kiderült törvénysértéseket követően újra erősödhet a soproniak közéletbe vetett bizalma.

Kalmár István elnök inkább azon serénykedjen, hogy az MSZP-s kiadványuk valótlan állításainak, rágalmazásainak az ítélet szerinti helyreigazítását hajtsa végre.

Kalmár István: Sopron a pereskedő város!

A pereskedő önkormányzat újabb állomáshoz érkezett.
A jogi útvesztők egyre nehezebben követhetőek, I. és II. fokon, többnyire veszít a város, aztán egy-egy, már jogerős ítélet, a Legfelsőbb Bíróságon valahogy megváltozik. Nehéz állást foglalni, de Sopron biztosan nem az igazságszolgáltatás diadalmenete - mondat el pénteki sajtótájékoztatóján Kalmár István, az MSZP helyi csportjának elnöke.

A héten újabb állomásához érkezett a Fodor Tamás által indított pereskedések folyama. Itt már a Legfelsőbb Bíróság sem tudott igazat adni a városvezetésnek. A Rét utcai ingatlant, ahol évek óta egy lepusztult panel felvonulási épület áll, teljesen szabályosan és megfelelő értékért adta el a város, több mint öt évvel ezelőtt - folytatta a képviselő.

Mondhatnánk persze, hogy, jó-jó és akkor most mi van? Úgysem tudja már ezt senki követni. Csakhogy ezúttal az is bebizonyosodott, hogy Fodor Tamás gáncsoskodása, hogy ne mondjam rágalmazása, komoly károkat okozott. Még nagyobb baj, hogy jó eséllyel azok, akik most megnyerték öt év után a pert, jelentős kártérítésért fordulhatnak az önkormányzathoz, aminek minden valószínűség szerint, fizetnie is kell. Elképesztő és egyben elszomorító, hogy a 2007-ben, egyértelműen politikai okokból indított pereskedésnek most fizetjük meg az árát - tette hozzá a politikus.

Csak az ezen ügyben is a várost képviselő Sárhegyi és Társai Ügyvédi Irodának fizetett már a város több mint 100 millió forintot. Most kinéz egy komoly perköltség és kinéz egy szintén több tíz milliós kártérítés is az okozott kárért. Eközben a várost végzetesen eladósította a Fideszes vezetés. Vajon mi jön  még?! - zárta Kalmár István.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. molten13 2012. április 01. 21:40
  „Minden részvétem Mágel Ágosté!
  Ahogy öregszik, egyre inkább elhatalmasodik rajta az időskori elhülyülés. Ennyi pert város még nem veszett, mint a Fodor vezette Sopron. És ezek "eredményeként" a város pénzét pereskedésekre költik, kiszórva az ablakon az adófizetők pénzét. Aztán jönnek az újabbnál újabb adók.”
 • 23. Figyelő2012 2012. március 31. 11:44
  „Szerintem érdemes lenne Sopron szinten elindítani egy pazarlás számláló honlapot.”
 • 22. intar 2012. március 31. 09:34
  „Úgy lám beszélgetnek a baglyok és a verebek.:)) Erről szól a város? Csak ennyit tudnak tenni?”
 • 21. LAZA 2012. március 31. 09:00
  „18.Arra is kiváncsi lennék,hogy mi lett a hősi küzdelemben vissza perelt pozsonyi úti szemétteleppel.
  Sikerült -e jó áron értékesíteni avagy lóg a város nyakán az is.
  Tényleg nem tudom.”
 • 20. kertész 2012. március 31. 08:39
  „Azért az ügyeletes papagály ismét kinyilatkozta a hülyeségét,amit a fityess órán tanult,mert csak szajkózni tudnak, mást nem.Egyébként a a jelenlegi brancs herdálásából jött össze a 17 milliárd hiány,ami javarészt az esztelen beruházáokra ment el,kútfúrás,szobortorzó ,ügyvédek,főtéri kockakő forgatás,stb.Ezekkel a hülyeségekkel szépül a város,modta a Fodor.Ha,ha,ha,ha.”
 • 19. Figyelő2012 2012. március 30. 19:46
  „Hozzák nyilvánosságra az ügyvédi szerződéseket, hogy mennyit fizettek ki!
  Úgy gondolom, hogy jogunk van megismerni ezen adatokat!
  Kalmár pedig harcolja ki, hogy mindenki megismerhesse a teljes bírósági ítéleteket!”
 • 18. 1soproni 2012. március 30. 17:47
  „Milyen állapotban van azóta is az Istvánbíró utcai ingatlan?”
 • 17. sopron700 2012. március 30. 16:58
  „Sopron Város Tulajdonában lévő Intézményével három éve állok perben,első fokon pervesztes lett az intézmény.Teljes anyagi kártalanításra kötelezték, amit a közpénzből fog majd megtéríteni. Ha a közszolga saját forintjaiból fizetné - jobban meggondolná döntésének következményeit.”
 • 16. öröksoproni 2012. március 30. 16:32
  „Annyira szánalmas már ez az örökös vádaskodás, egymásra mutogatás! Nem fáradnak bele? Persze ez könnyebb, mint dolgozni és azon gondolkodni, mi vihetné előbbre a várost, de a politikus semmihez sem ért. Aki meg ért hozzá, kirúgja, nehogy kiderüljön.”
 • 15. FREDDY/S 2012. március 30. 16:28
  „7. Alpokalja 2012.03.30. 13:19
  Csak az a tévedés, hogy a Fülöp éppen MSZP-s volt, és a város teljes vagyona veszett el, ezért vagyunk most itt és nem jobb helyzetben, nemde...”
 • 14. Mankapunka 2012. március 30. 15:25
  „Végra valami soproni cikk. Alig vártam.

  Ezért nem történik ott semmi,mert minden a szemek mögött történik.”
 • 13. reális 2012. március 30. 14:58
  „8. Csütörtök azért nem volt semmi.Ne legyen így tovább!”
 • 12. igazember 2012. március 30. 14:50
  „Én ugyan nem az MSZP-re szavaztam,de ebben az egyben egyetértek Kalmár úrral ."Sopron biztosan nem az igazságszolgáltatás diadalmenete " "Hamis a baba"”
 • 11. 1soproni 2012. március 30. 14:31
  „A mélygarázs szerintem nem képezi JELENTŐS részét az adósságnak.
  Adósság: ~17 milliárd.
  Mélygarázs: ~1 milliárd.”
 • 10. Lincsi 2012. március 30. 14:31
  „Már el is telt egy hét? Reméltem, hogy nem marad el a jelentés:)”
 • 9. okostojas007 2012. március 30. 14:29
  „100 millió ügyvédi irodának ....
  ha 20 ezer !! ft / óradíjjal dolgoznak akkor is ez több mint 5000 munkaóra ....
  mj. egy átlag munkavállaló 168 órát dolgozik egy hónapban...
  tovább
  ha alkalmaznak egy saját jogászt főállásban havi 300 ezerért annak ez kb. 28 évi munkabére lett volna ....
  gratulálok....eddig azt hittem a számlaíráskor ácsceruzát csak a kőművesek használnak ....”
 • 8. Csetneky 2012. március 30. 13:26
  „Huh, nagy kő esett le a szívemről. Tegnap már komolyan kezdtem aggódni, már csütörtök és semmi!? Azért ha az utolsó pillanatban is, de megérkezett. Jól van, csak így tovább!”
 • 7. Alpokalja 2012. március 30. 13:19
  „A Globex nem teljesen keverendő az adóssághoz. Az egy költségvetésen felül jött "ajándék" pénz volt, ami könnyen jött, könnyen ment. A pontosság kedvéért a Globex befektetés SZDSZ lobbi volt.”
 • 6. FREDDY/S 2012. március 30. 13:11
  „A globexolás, a mélygarázs és az inkubátorház építése az adósság jelentős részét képezi, nemde...”
 • 5. Alpokalja 2012. március 30. 13:10
  „Néztél volna tükörbe akkor, amikor mutyiztatok, akkor most nem kellene perelni.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopon és Szombathely között Stadler-motorvonatok járhatnak

A GYSEV Zrt. által 4 motorvonat beszerzésére kiírt közbeszerzési eljáráson a Stadler ajánlatát fogadták el. Tovább olvasom