Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Perben az alvállalkozók

Sopron - Büntetőfeljelentést tett egy fővárosi ügyész a soproni mélygarázst építő fővállalkozó, a Rapo-Bau Kft. ellen, miután egy alvállalkozótól értesült a kifizetetlen számlákról. Az összesen huszonhat pórul járt alvállalkozó közül kilencen közösen lépnek fel. A főváros XIII. kerületi kapitányságán tett büntetőfeljelentést hivatalból az ügyészség, miután a budapesti Sector Kft. ügyvezetőjének leveléből értesült a mintegy félmilliárdos tartozásról.

Az adatok szerint a soproni mélygarázst az SPT Kft. megbízásából  építő Rapo-Bau Kft., mint fővállalkozó, nem fizette ki az alvállalkozók jó részét. A számítások szerint mintegy 400–600 millió forintról van szó.

– Társaságunk a Petőfi téri mélygarázs forgalomtechnikai berendezéseit, parkolóautomatákat, táblákat, sorompókat szerelt be. Hogy mennyivel tartoznak nekünk, azt nem mondhatom meg, mert a szerződésünkben titoktartást vállaltunk és mi tartjuk magunkat az aláírtakhoz – nyilatkozta a Kisalföldnek Dobray Endre, a Sector Kft. ügyvezetője. – Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a Rapo-Bau nem fizet, több ügyészséget is megkerestem. Volt, ahol azt mondták, próbáljak megegyezni, más azt tanácsolta, tegyek feljelentést, volt, aki azt mondta, nem tehetek semmit.
És akadt egy ügyész, aki hivatalból feljelentést tett. Tehát nem én mentem a rendőrségre, engem is csak tanúként hallgattak ki – mondta el a vállalkozó.
 
A Sector Kft. egyike azoknak az alvállalkozóknak, összesen kilencnek, akik már összefogtak és közösen lépnek fel a Rapo-Bau ellen.

Zászlóvivőjük, a győri székhelyű vállalkozás élén álló Lőkös Zoltán elmondta, mindnyájan egyetértenek a további büntetőfeljelentéssel is, egyelőre azonban a soproni városvezetéssel közösen határozzák meg a lehetséges lépéseket.

Olvasóink írták

 • 5. Intel 2009. április 21. 19:59
  „Én pedig arra is, hogy a vállalkozók vezetője Lőkös Zoltán és csapata, miért ilyen rossz minőségben rakta le a térkövet...
  Állítolag ők térköveztek...”
 • 4. mézgaaladár 2009. április 21. 08:11
  „Ebben egyetértek, kiváncsi lennék, hogy az önkormányzat és bank között, most mi a helyzet?”
 • 3. Intel 2009. április 20. 21:31
  „1. Nem kívánom bebizonyítani, de biztosan a Rapo Bau vezetőjének van egy kicsi betartás szándéka is...

  Annak ellenére, ez hosszú vita fog lenni...
  Kár, hogy az Önkormányzat nem tudta közelebb hozni a feleket!

  Viszont arról senki sem írt, hogy az Önkormányzat rendezte a Bankkal az anyagi helyzetet?”
 • 2. bobo 2009. április 20. 19:20
  „Ha jól tudom, még 2 hónapja maradt okoskodni, aztán kiderül a mi mennyi. Kíváncsi leszek az én szakértőm-te szakértőd menetre..”
 • 1. mézgaaladár 2009. április 20. 16:15
  „Már várom intel hozzászólását. Most vajon hogyan bizonyítja be, hogy a mostani önkormányzat miatt nem lettek kifizetve a vállalkozók? Érdekes gondolatkísérletet várok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közlekedésbiztonsági nyílt nap

Mintegy száz motoros részvételével rendezték meg a Harkai út melletti pályán tegnap a… Tovább olvasom