Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Per Sopronban - Rablás, lopás a vád

Rablással és lopással vádolják azt az embert, aki röviddel szabadulása után újból öszszetűzésbe került a törvénnyel.

Bíró legyen a talpán, aki az ellentmondásos tanúvallomások nyomán kibogozza majd az igazságot abban a büntetőperben, amely a Soproni Járásbíróságon kezdődött.

Dr. Gajdos Anikó bíró és tanácsa előtt egy olyan férfi állt, akit szabadulása után rövid időre befogadott volt soproni élettársa, de aztán hajléktalanná vált. A vád szerint egykori élettársa közreműködésével 2014 márciusában kirabolt egy akkor 69 éves férfit.

A nő is a vádlottak padján foglalt helyet. Az áldozattal az egyik kocsmában ismerkedtek meg, s látták, idős, elesett és ittas személyről van szó. Távozáskor a nő rácsimpaszkodott s a koros embert hazáig kísérte. Követte őket a nemrég szabadult egykori élettárs. A többszörösen büntetett K. J. a lakásban erőszakkal elvette az idős ember pénztárcáját, s leléptek a zsákmánnyal.

Dr. Czinege Helga vezető ügyész a vádiratban további két bűncselekményt is ismertetett. K. J.-nek a hajléktalanszállón elkövetett lopás, illetve – Székesfehérváron – egy pénztárca-elemelés miatt is felelnie kell a bíróságon. A hajléktalanszállón történt eset tanúmeghallgatása során furcsa helyzet alakult ki. A beidézett hajléktalan nő a rendőrségi vallomásához képest homlok-
egyenest ellenkezően „emlékezett" a történtekre.

A tárgyaláson az is kiderült, hogy a pórul járt hajléktalan a nyugdíjából mind a vádlottat, mind a tanúként beidézett házaspárt meghívta egy-egy italra. Tény, hogy K. J. a hajléktalanszállón a sértett ágya fölötti fekhelyen töltötte az éjszakát, s már a kora hajnali órákban távozott.

A nyugdíjas utána fedezte fel: eltűnt a pénze. A megvádolt férfi ugyanakkor a három bűncselekményből csak a székesfehérvári lopást ismerte el. A bíró újabb tanúk beidézése és igazságügyi elmeorvosi vizsgálat szükségessége miatt elnapolta a tárgyalást. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány ígéri, 2020-ra biztosan lesz autóút Sopron és Csorna között

A kormány tervei szerint megépül az M85-ös autóút Csorna-Sopron-országhatár közötti szakasza,… Tovább olvasom