Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Pénzszállítórablás Sopronban: nem vitte a bőröndöt az őr

Nagy erőkkel nyomoz a Soproni Rendőrkapitányság, hogy kézre kerítse Akkord üzletközpont oldalsó kijáratánál történt rablási kísérlet elkövetőit.

Mint megírtuk, pénteken este sokkolóval két ismeretlen rontott egy pénzszállítóra, amint  az üzletközpont oldalsó kijáratától az autóhoz igyekezett.

A támadás után a pénzszállítónak annyi lélekjelenléte volt még, hogy a pénzeszsákot a kocsiba dobja, majd maga is beugorjon a sofőr mellé, az ajtót pedig bevágja. Így megmentette a bevételt, a tettesek pedig elfutottak.

A férfit kórházba szállították, a sürgősségi betegellátó osztályon ápolták.

Ugyanakkor – mint megtudtuk – az érintett pénzszállító vétett az előírások ellen. Hegedüs Pál, az Akkord üzletközpontot üzemeltető ajkai cég kereskedelmi igazgatója lapunknak elmondta: a belső vizsgálat kiderítette: nem a szabályoknak megfelelően kezelték aznap este a pénzszállítást.

A pénzszállító ugyanis nem a speciális, csuklóhoz rögzített fémbőrönddel ment az aznapi bevételért.

A pénzzel teli zsákot csak a furgonban akarta behelyezni a biztonsági kazettába. Így a zsákot akár könnyen el is ragadhatták volna tőle, míg ha az előírásoknak megfelelően végzi munkáját, a pénzes fémbőröndöt csak vele együtt rabolhatták volna el.

Hegedüs Pál hozzátette: felhívták az üzletben dolgozó kollégák figyelmét arra, hogy minden esetben a belső biztonsági szabályzatnak megfelelő módon bonyolítsák le a pénzátadást.

Szemtanúkat keresnek

 A rendőrség pedig kéri azokat a lehetséges szemtanúkat, akik december 12-én, pénteken este negyed 6 óra tájban az Akkord üzletközpont térségében gyanúsan mozgó alakokat láttak vagy érdemi információval rendelkeznek az esettel kapcsolatban, hogy jelentkezzenek a kapitányságon, illetve hívják a 107-es vagy a 112-es telefonszámot. A bejelentők kilétét bizalmasan kezelik.

Korábban:

 Az egyik pénzszállító autó munkatársát – amint az üzletközpont hátsó bejáratától a kocsihoz vitte az aznapi bevételt – két ismeretlen megtámadta. Sokkolóval akarták mozgásképtelenné tenni, amikor a pénzeszsákkal a kocsi közelébe ért.

Rablási kísérlet történt pénteken este a soproni Akkord üzletközpont közelében.
Rablási kísérlet történt pénteken este a soproni Akkord üzletközpont közelében.


A megtámadott férfi a pénzeszsákot azonban bedobta a pénzszállítóba, s ő maga is beugrott a sofőr melletti ülésre, az ajtót pedig bevágta. Ennek következtében a rablási kísérlet eredménytelen maradt, a két tettes elfutott.

A sokkolóval megtámadott pénzszállító fiatalembert a mentők kórházba szállították. Felkerestük őt a sürgősségi betegellátó osztályon, de az eseményről beszélni nem akart, a felettesei nem járultak hozzá.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a rablási kísérlet tetteseit.

Korábban:

A kisalfold.hu információi szerint egy pénzszállítót kíséreltek meg kirabolni pénteken este Sopronban.

Úgy tudjuk, személyi sérülés is történt. S az egyik pénzszállító kórházba is került.

A rendőrség nagy erőkkel nyomoz a tettesek után. A helyszínre is nagy erőkkel vonultak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Porpáczy-szakközépiskola - Csak jövőre költözhetnek

Míg tavaly októberben a 2015/16- os tanévre ígérték a Porpáczy- szakközépiskola leendő tömbjének… Tovább olvasom