Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Pénzért tájékoztatott a hivatal

Sopron - Díjköteles előadáson tájékoztatták a vállalkozókat a rájuk vonatkozó legfontosabb jogszabályokról. Az érintettek úgy vélik, elvárható lenne, hogy az állami felügyelőségek szakemberei ingyen adjanak felvilágosítást.

A szerkesztőségünk birtokába jutott meghívót – mely az APEH, a munkaügyi felügyelőség, a VPOP, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal és a Fogyasztóvédelmi Hivatal munkatársainak előadására invitál – az élelmiszer-előállítással foglalkozók, valamint a kereskedelmi és vendéglátó-ipari egységet vezetők számára címezték. A szervezők azt ígérik, segítenek a jogszabályok helyes alkalmazásában, hogy a vállalkozások szabályszerűen működhessenek, így elkerülve az esetleges büntetést. Az előadásokon lehetőség nyílik a hatóság szakembereivel való személyes megbeszélésre is.

A tanácskozás díjköteles – 12.500 forint –, amit többen azért tartanak elfogadhatatlannak, mert véleményük szerint a hatóságoknak, állami hivataloknak ingyen kellene tájékoztatniuk. A programot meghirdető rendezvényszervező iroda képviselője elmondta: egy kollégájuk kifejezetten a szakhatósági tájékoztatókra specializálódott, amire ilyen formában is van igény.

– Nagy az igény a hasonló fórumokra, mert mindig sok a kérdés, a hatóságoknál pedig az ügyfélfogadás keretében általában nincs idő a részletes tájékoztatásra – mondta Orbán T. Nesztor, a szervezőiroda vezetője. – A többi városhoz hasonlóan itt is nagy volt az érdeklődés, negyvenen jöttek el az előadásra. A program részvételi díjában a szünetekben történő vendéglátás, az üdítő, a kávé, a pogácsa és a szendvics is benne van, egyébként pedig a bevételünk hetven százalékát a terembérletre és a szervezésre fordítjuk, kicsi a nyereségünk. Tudomásom szerint még a kamarák sem tartják ingyen a hasonló programokat, hiszen ott a kamarai tagsági díj bőven fedezi a költségeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biczi: A közbeszerzéseknél kizárták a képviselőket

Sopron – Önkormányzati képviselőként nem vehetek részt a soproni önkormányzat közbeszerzési… Tovább olvasom