Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Pénteken repül Zsófi Amerikába

Nagy a készülődés Schőberléknél; Zsófi lányuk és az édesanya pénteken repül az Egyesült Államokba, hogy a kamasz lány speciális idegsebészeti műtétjére utazzanak egy St. Louis-i klinikára

– Bőröndök becsomagolva, barátoktól elbúcsúztunk, mindent leegyeztettünk, de nagyon izgulunk. Illetve azt hiszem csak én, Zsófin nem látszik – mondja az utolsó simítások közben az anyuka, Csizmazia Zsuzsanna. Vasárnap a harkai evangélikus istentiszteleten áldást is kapott a nagy útra Zsófi és családja, a fertőszéplaki Tökfesztiválon pedig jótékonysági tombolán kelt el az a motorkerékpár, amit egy olvasónk ajánlott fel. Sok kicsi sokra ment: 120 ezer forinttal tudták támogatni a családot.

Az utolsó pillanatokig rengetegen segítettek a 15 éves Zsófinak. Olvasóink adományainak köszönhetően a Kisalföld alapítványa, a Jóakarat hídja is hozzájárult az utazás költségeihez. A soproni egyetemi kollégiumokban pedig – ahol már két éve gyűjtik az alumíniumdobozokat a lánynak – októberre meghaladták az egytonnás mennyiséget.

A Rotaract Club Sopron által szervezett jótékonysági bulik és az alumíniumdoboz-gyűjtés eddig több mint félmillió forinttal segítette az amerikai műtétet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkéntesek a temetőkben

A rendhagyó kezdeményezés négy éve indult. Tovább olvasom