Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Pénteken búcsúztatják Esterházy Melindát

Galántai Esterházy Melinda hercegné, született Ottrubay Melinda gyászszertartása szeptember 12-én, 13.00 órakor kezdődik a kismartoni Szent Márton Dómban.
  
A szertartást megelőzően 09.30-tól 12.00 óráig nyílik mód az elhunyt előtti kegyelet leróvására és a kondoleáló könyv aláírására. A szentmisét Ägidius Zsifkovics megyéspüspök és Várszegi Asztrik, püspök, pannonhalmi főapát celebrálják.

A gyászmisét Michael Haydn c-moll Requiem-je, I. Esterházy Pál herceg (1635–1713) kantátagyűjteményények, a „Harmonia Caelestisnek“, a magyar barokk zenetörténet első jelentős művének részletei kísérik.

A gyászmenet a Pfarrgasse-től indul az Esterházy-kastély érintésével a Joseph Haydn-Gasse-n keresztül a Ferences Templomig. A temetési szertartást szűk családi körben dr. Paul Iby nyugalmazott püspök vezeti a kismartoni családi kriptában.

A kismartoni Ferences Templom- és Kolostorban található Esterházy családi kriptát 1705-ben I. Esterházy Pál herceg, a Harmonia Caelestis szerzője, alapította, aki saját maga is itt lelt végső nyugalmat.

Esterházy Melinda hercegné 1989-ben restauráltatta a családi kriptát, végakarata szerint őt is ezen a történelmi helyen helyezik örök nyugalomra.

2014. szeptember 11-én, csütörtökön a kismartoni Felsőhegyi Kálvária és Haydn-Templomban 16.00 órától nyílik lehetőség a kondeleáló könyv aláírására, melyet 18.00 órakor esti imádság követ.

Esterházy Melinda hercegné lelki üdvéért tartandó szentmise szeptember 22-én, este 18.15 órakor kezdődik a budapesti Szent István Bazilikában. Itt Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát engesztelő szentmisét mutat be.

        

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogás a soproni bringásokért - fotó

Huszonhárom kerékpártároló már elkészült, tegnap a Fáy-iskola előtt tizenegyet ünnepélyesen is… Tovább olvasom