Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Péli Nikoletta: nyári lehetőségek gyerekeknek, fiataloknak

A nyári napközi egyre népszerűbb, s évről évre egyre több gyermek, illetve család választja ezt a fajta elhelyezését gyermekének.

A nyári napközi program, 2013-ban 10 millió forint nagyságrendű, 2014-ben 12 millió forint nagyságrendű összeg volt, míg 2015-ben mintegy 14 millió forint nagyságrendű összeget biztosít Sopron önkormányzata a nyári napközi programhoz - kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Péli Nikoletta, a Népjóléti bizottság elnöke.

- A nyári napközi egyre népszerűbb, s évről évre egyre több gyermek, illetve család választja ezt a fajta elhelyezését gyermekének. Míg 2013 nyarán átalagosan 120-140 gyermek, addig 2015 nyarán 200-240 gyermek vesz részt a nyári napközi programjain.

Fontos tény, hogy a nyári napközi teljes programját térítésmentesen vehetik igénybe, a reggeli, déli, délutáni étkezést kell kifizetni csak, melynek mértéke megegyezik az évközben fizetendő térítési díjjal. A szociálisan rászorultaknak pedig ingyenes.

A programok ingyenesek a részt vevőknek, melyek kézműves foglalkozások, kirándulások, uszodalátogatás, fertő-parti kirándulás-hajókirándulás, kisvonatozás, múzeumlátogatás, barlangszínház látogatás, bábszínház.

Nyári gyermekétkeztetés:

A nyári napközitől elkülönül a gyermekétkeztetés, melyet az önkormányzat biztosít. A térítési díjak ugyan azok, mint évközben, a szociális rászorultaknak ingyenes, a kormány ehhez több, mint egymilliárd forintot biztosít.

Diákok féláron strandolhatnak:

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a soproni lakhellyel rendelkező tanulók az idén is július 1-től augusztus 31-ig jelentős, 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak belépőjegyet a soproni strandokra (Lővér Fürdő Csík Ferenc Uszoda, Tómalom, Fertő tavi strand), a különbözetet az önkormányzat kifizeti a vízműnek.

Nyári diákmunka:

A soproni Városházán immár harmadik éve vehetnek részt nyári diákmunkán a tanulók. A program keretében 2015 nyarán Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában, illetve a hivatal közvetlen szervezeteinél, összesen 46 diák fordul meg a nyár folyamán.

Többségük kéthetes időintervallumot tölt nyári diákmunkával, de van 7 diák, aki négy hétig végez munkát. Mindemellett egyéb önkormányzati intézményekben (óvodák, bölcsődék, szociális intézmények, stb.) is részt vesznek diákok nyári diákmunka-programon, itt azonban az intézmények önállóan pályáznak a programra. A költségek jelentős részét a kormány biztosítja a diákmunka-programban, a foglalkoztató szerv minimális önerőt ad. A diákmunka-program évről-évre egyre sikeresebb, látható ez a jelentkező és visszatérő diákok számából.

Lackner Kristóf ösztöndíj:

Sopron önkormányzata 2014. évben pályakezdő, friss diplomásoknak új ösztöndíjat alapított. Megállapítható, hogy az ösztöndíj program sikeres az elmúlt évben hat fő vett abban részt. Az ösztöndíj egy éves, amely fél évvel meghosszabbítható. Az ösztöndíj havi összegét a jegyző állapítja meg, mely nem lehet kevesebb a mindenkori legkisebb kötelező munkabérnél. A programot folytatjuk, szeptembertől lehet pályázni, részletek az önkormányzat honlapján - zárta Péli Nikoletta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvételi 2015: 479 pont kellett a gazdálkodási-menedzsmenthez az NYME-n

Ezen eredmények kellettek a sikeres felvételihez. Mutatjuk a karonkénti pontszámokat. Tovább olvasom