Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Példaértékű volt a GYSEV pályafelújítása

Az Európai Számvevőszék munkatársai a GYSEV Zrt. Sopron - Szombathely - Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítési projektjét is ellenőrizték. Hibát nem találtak.

Az Európai Számvevőszék munkatársai a napokban több, uniós forrásból finanszírozott közlekedési projektet ellenőriztek Magyarországon. Eredmények csak az ősszel lesznek - írja a napi.hu.

Munkájukat az NFÜ központi épültében kezdték, ahol az ellenőrök ismertették a hét folyamán elvégzendő munkák menetét, majd a Dél-Buda - Rákospalota Metró székházában a Metro 4 projekt Kelenföldi pályaudvar és a Keleti pályaudvar közötti szakaszának dokumentumait tekintették át. A projekttel kapcsolatos helyszíni szemle a következő nap volt, a járműtelepet és a Tétényi úti állomást vették szemügyre.

Az ellenőrök még aznap Sopronban folytatták munkájukat a Sopron - Szombathely - Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítése projekt dokumentumainak vizsgálatával. Ezzel kapcsolatban a felújított büki állomást tekintették meg.

Információnk szerint az ellenőrök mindent rendben találtak. A számvevők három napot tartózkodtak Sopronban, s ennek keretében a fejlesztés egyik helyszínén is vizsgálódtak. Úgy tudjuk, a GYSEV-en kívül a beruházáshoz kapcsolódó minisztériumi, illetve egyéb közreműködői cégek közbeszerzési, illetve, pénzügyi iratait is áttekintették. S hibát itt sem találtak.

A teljes írás>>

Megszűnik a késés

A héten 5-30 perces késéssel közlekedtek Sopronból induló és ide érkező személyvonatok. Mint azt a GYSEV kommunikációs igazgatóságán megtudtuk, az egyik biztosító berendezés hibája okozta a késéseket. A szakemberek várhatóan szerdán végeznek a javítással, így csütörtöktől már helyreáll a korábbi közlekedési rend.


Nyitókép: trains.hu.

Olvasóink írták

  • 1. Szólásszabadságvan??? 2011. július 21. 20:12
    „Hibát általában ott lehet találni, ahol van. És természetesen ott is csak akkor, he keresik!
    Természetesen ez esetben nem keresett senki semmit, ezért nem is talált.

    "Mint azt a GYSEV kommunikációs igazgatóságán megtudtuk, az egyik biztosító berendezés hibája okozta a késéseket." Erre az infora viszont mindent rá lehet fogni. De mi az igazság??? Ezt kellene legalább 50%-os valóságtartalommal megírni; vagy pedig inkább semmit sem!!! Még mindig többet érne, mint a népet butítani a valótlanságokka!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Kacsa˝ a hárommilliós toronydaru

Portálunk hozzászólásai között terjedt a hír: a Tűztorony felújításához használt toronydaru napi bérleti díja 3 millió forint. Utánajártunk. Tovább olvasom