Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Pázmány Péter utca - évek óta várják a megígért megnyitást

Sághy Edit évek óta levelez, egyeztet a hivatalokkal, közmeghallgatásokra jár és tárgyal, mégsem jut eredményre a Pázmány Péter utca egykor megígért kinyitásával kapcsolatban.

A Rákóczi utca és a Pázmány Péter utca között tizenhat tulajdonost érintően vannak ingatlanok. A rendezési terv ide tervezte a városi könyvtárat úgy, hogy itt egy utat alakít ki. Ez az út fontos lenne a tulajdonosoknak, hiszen ingatlanjaik megközelítése javulna, beépíthetővé válnának a Rákóczi utcai tömbbelső telkei.

Amíg az út nem valósul meg, az ingatlanok értéktelenek, nem érdemes ide építkezni, beruházni.
Az önkormányzat az érintettektől évekkel ezelőtt megvásárolta az út céljára a szükséges területrészeket, de ezenkívül nem sok minden történt. 2010-ben korrigálták a telekmegosztási hibákat, lebontották az utca megnyitását akadályozó, önkormányzati résztulajdonban lévő pajtát. 2011 januárjában minden érintett aláírta a közös tulajdont megszüntető megállapodást.

De az út kijelölése azóta sem történt meg. A megyei közgyűlés egy telekcsere ellenében biztosított ugyan egy ingatlant gyalogút kialakításához, de ebből sem lett semmi. Az érintettek többször írtak a polgármesternek, kérve a segítségét. A hivataltól azt a választ kapták, hogy az út megnyitásának nincs akadálya. Ez 2007-ben történt...

– Mi 2005-ben vásároltunk meg egy Rákóczi utcai ingatlant az önkormányzattól. Ingatlanfejlesztéssel foglalkozunk, számunkra ennek csak úgy volt értelme, hogy úgy tudtuk, megnyitják a Pázmány Péter utcát. A részletes rendezési tervben is ez szerepelt, csakhogy ez nem valósult meg – panaszolja Sághy Edit. – A tulajdonosok tehetetlenek, az ingatlanok hasznosíthatatlanok.

A városháza főépítészi irodájától megtudtuk, hogy ismertek a problémák és a javaslatok, ezért a környékre vonatkozó szabályozási terv újraigazításával szeretnének a helyzetre minden szempont figyelembevételével megoldást találni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csiszárék a kilakoltatás küszöbén

Csiszár Józsefné segítségre szorul: egyik fia beteg, ő maga is le van százalékolva, bármikor… Tovább olvasom