Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Pavilont épített hálából az Időskorúak Gondozóházának

Nemes gesztussal hálálta meg a szülei és idős, beteg emberek iránti gondoskodást Nováki Tamás a Szocális Szolgáltató Intézménynek. Édesapja halála után a koszorúkra szánt pénzt összegyűjtve árnyékoló pavilont és korlátokat építtetett az Időskorúak Gondozóházának.

Értékes felajánlással gazdagodott a közelmúltban az Időskorúak Átmeneti Gondozóháza Sopronban – egykori gondozottjuk családja hálálta meg egy nemes gesztussal azt a gondoskodást, mellyel az itt dolgozók végzik a munkájukat.

 a pár nap alatt elhervadó koszorú helyett fogjunk össze és olyanokon segítsünk inkább, akik rászorulnak
"A pár nap alatt elhervadó koszorú helyett fogjunk össze és olyanokon segítsünk inkább, akik rászorulnak" - vélekedik Nováki Tamás.


– Édesapám áprilisban hunyt el 86 éves korában, őt házi betegápolás keretében látta el, édesanyámat pedig betegsége miatt állandó bentlakásosként gondozza a Szocális Szolgáltató Intézmény- mondta el a Kisalföldnek Nováki Tamás, aki a temetés kapcsán testvérével, Gáborral együtt egyedülálló lépésre határozta el magát: ajándékkal köszöni meg a gondoskodást.

A lakók már birtokba is vehették a pavilont.
A lakók már birtokba is vehették a pavilont.

– Apu 81 éves koráig igazi sportember volt, sok baráttal-ismerőssel, akik mind eljöttek a temetésére. Kértük, hogy mindenki legfeljebb egy-egy szál virággal érkezzen, ha valaki nagyobb koszorúval szeretne megemlékezni, olyan módon „segítsen", hogy az erre szánt összeget felajánlja jótékony célra. Úgy gondoltuk, biztosan apu is azt akarta volna, hogy a pár nap alatt elhervadó koszorú helyett fogjunk össze és olyanokon segítsünk inkább, akik rászorulnak. Ezért döntöttünk végül a szociális szolgáltató támogatása mellett, így köszönve meg az áldozatos munkájukat, amit a mi és mások családtagjaiért végeznek.

Nováki Tamás a Gondozóház javára ajánlotta az összegyűlt pénzt, sőt saját kezűleg segédkezett egy kerti pavilon elkészültében. – Nagyon örültünk a felajánlásnak, amit pénz formájában nem tudtunk volna elfogadni, de a pavilon minden itt lakó életét megkönnyíti – mondta Nyulász Beatrix, az intézmény megbízott igazgatója. – Ritkán tapasztaljuk, hogy megköszönnék a munkánkat, de ennél nagyobb elismerésben nem is részesülhetett volna a bánfalvi részlegünk. Nyaranta a szabadban nem nagyon tudtuk árnyékba helyezni az időseket, most ez a probléma megoldódott. A felajánlás keretében ezen kívül lépcsőkorlátokat, kerti járólapokat és csúszásgátlókat kapott az intézmény.

Olvasóink írták

 • 10. pancser 2009. október 02. 08:53
  „Igen ez a helyes. Biztos vagyok abban, hogy sok halott ha kiszólhatna a föld alól, hasonló cselekedetekre biztatná a hozzátartozóit.”
 • 9. Cerwin 2009. október 02. 07:10
  „Szép gesztus és egyben örök emlék az érintetteknek. Példaértékű! Gratula!”
 • 8. Csabazs 2009. október 01. 18:53
  „Megható és követendő gesztus!
  Gratula!”
 • 7. futóbab 2009. október 01. 18:41
  „Mély tiszteletem Nováki Tamásnak és Gábornak.Bár töb lenne ilyen EMBERSÉGES EMBER-ből.Elgondolkodtató és követendő példa.”
 • 6. HUN1 2009. október 01. 18:30
  „Én ismerem,sokat fociztam ellene,ő egy igazi úriember,gratulálok!!!”
 • 5. 56-os 2009. október 01. 17:52
  „Ritka hir !
  Bravo Nováki Tamás és Gábor.
  Bár több ilyen ember lenne.”
 • 4. thurvj97 2009. október 01. 15:12
  „Egy hír egy jószándékú emberről, példája elgondolkodtató. Persze ennél több is.Követendő!!”
 • 3. adrian1006 2009. október 01. 09:32
  „Örömmel olvastam ezt a cikket, mert nagyon szép gesztus volt az idős bácsi gyermekeitől.
  Öröm, hogy vannak még érző szívű emberek is.”
 • 2. kulica 2009. október 01. 07:58
  „Követendő példa, így is lehet segíteni egy picit jobbítva a rászoruló idős emberek mindennapjain. Nemes gesztus. Végre egy jó hír.”
 • 1. bakke 2009. október 01. 00:11
  „na, végre valami szép hír..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Abdai: Összefogás helyett kivonulás

– A soproni MSZP arcul csapta a választóit, az Erzsébet-kórházat és veszélybe sodorta a… Tovább olvasom