Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Pataki András, Ilyennek szeretem Sopront

Nem csupán azért a legkedvesebb épülete a Petőfi Színház, mert az a munkahelye, hanem mert fiatal korában egy fellépés szép és mély nyomokat hagyott Pataki András színházigazgatóban.

- Sokkal inkább szeretem a kicsit szeles, kicsit esős Sopront, mint egy meleg, mediterrán várost - vallja Pataki András, a soproni Petőfi-színház igazgatója. - Az is érdekes, hogy úgy sétálhatok az erdőben, hogy el sem kell hagynom a várost. Tetszik az is, hogy különböző a klíma például Brennbergbányán, és a belvárosban.

  Ilyennek szeretlek, Sopron!

Ön milyennek látja, szereti Sopront? Várjuk fotóit, történeteit! Mutassa meg, Önnek mi a legkedvesebb a városban!Pataki András számára a legkedvesebb hely a Petőfi Színház immár száz éves, szecessziós épülete. Igaz, a teátrum építészeti stílusa ismerős lehetett neki. A színi direktor ugyanis Veszprémből érkezett Sopronba, s a két épületet ugyanazon tervező tervezte...

Pataki András.
Pataki András.


A soproni színház fontos számomra, s nem csupán azért, mert ez a munkahelyem - folytatta Pataki András. - 1988 áprilisának végén, egy diáktalálkozó keretében felléphettem itt. S az a produkció szép és mély nyomokat hagyott bennem. Itt Sopronban, szakemberként szerencsésnek is érezhetem magam, ugyanis az épület szépen fel van újítva. Nagy örömömre van itt fogószínpad, amelyet a jövőben még inkább szeretnénk kihasználni.

- Pataki András hozzátette, nyaranta nem ritkán két hetet is eltöltött itt és a Fertő tó partján.

A meghatározó: Petőfi Színház
A meghatározó: Petőfi Színház


- Akkoriban az itteni vendéglátás színvonala az országos átlag feletti volt - mondta el. - Jól eső emlékeket ébreszt benne egy-egy városi séta a belvárosi műemlék épületek övezte utcákban, vagy amikor elfogyasztja menü ebédjét az ugyancsak patinás Perkovátz-házban

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VOLT Fesztivál: Kívánj zenekarokat!

Ismét beindul a kívánsággép, a fesztiválok honlapjain várák a javaslatokat, mely külföldi előadókat,… Tovább olvasom