Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Partnerségben a tudásért

Sopron - A magyar–szlovák határ menti térségben tevékenykedő, számítógépes tervezőrendszereket alkalmazó gépipari, elektrotechnikai és mechatronikai vállalatok partnerhálózatot alkotnak a jövőben.

A cél, hogy a technológiák és a szakmai ismeretek közösen hasznosulhassanak. E témában tartottak nyitókonferenciát csütörtökön a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Kováts Árpád, a kamara titkára és Ivan Kocis, a nagyszombati innovációs cég vezetője bejelentették: a nagyszombati Innováció Közvetítő Központ és a soproni kamara támogatást nyert a Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében. A program uniós finanszírozása megközelíti a 80 ezer eurót. A részt vevő felek Működésmenedzsment Interregionális Központot hoznak létre. A projekt soproni nyitókonferenciája jó alkalmat teremtett a térség érintett vállalatainak bemutatására, megismerésére, a lehetséges partnerek kapcsolatfelvételére. A rendezvényen a határ menti régió két oldaláról több mint ötvenen vettek részt. Előadások hangzottak el a virtuális vállalatok működtetéséről és a virtuális tervezésről. A program felelősei további cégek jelentkezését is várják. A részletek a www.receprom.info weblapon.

A projekt kapcsán Szlovákiában tavasszal rendeznek work-
shopokat. Tanulmányt is készítenek a szakemberek, amely felméri a működésmenedzsment-központ hatékonyságát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rockzene a börtönben

A Szupergép zenekar mutatkozott be a közelmúltban a sopronkőhidai büntetés-végrehajtási intézetben. Tovább olvasom