Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Pártirodakörkép - nézzen soproni székházbelsőket!

Újságíróként nap mint nap "megyünk házhoz" különböző pártokhoz, hogy tolmácsolhassuk üzeneteiket. Ismerjük irodájuk legrejtettebb zugát is. Kíváncsi rá, hol fogadják a vendéget? Ön hová járna szívesen minden nap? Lakberendezési ötletet szeretne? Nézze meg galériánkat!

Fidesz - Vasalóház

A polgári stílusú lakóházban egy garzonszerű lakást alakított át pártcélokra a soproni Fidesz. A hosszanti szoba egyik falán Fidesz-naranccsal stilizált napfelkelte tündököl az ébredező soproni táj felett. A másik falról a közelmúltban távolították el az 1998-ban és 2002-ben felragasztott Ágota Gábor, Szájer József, Molnár Ágnes és Áder János-plakátokat, és újabb kiadású Firtl Mátyásokra cserélték. (Ugyanekkor lecserélték a sörsátor-padokat és asztalt is). Egy keretezett fotón Szájer József zöldfolyosót avat, a polcon Orbán Viktor könyvek, szemben plexiszószék, hogy véletlen se érezzük úgy magunkat, mintha egy sörözőben lennénk. Összességében: eldugott, parkolni csak negyedórányi sétával lehet. Városvezető polgári párttól egy kicsivel több eleganciát és minimum néhány újságot remélnénk.

Fidesz-galéria

MDF - Liszt-szalon

Szintén polgári életérzést sugalmaznak az MDF-tájékoztatók, melyeket saját pártiroda híján a Liszt Szalonba hív össze Nagy Tamás. Az újságíró is ember, de még mennyire, ezért élvezi, hogy ha már egyszer politika, legalább történjen egy kávé mellett. Nyaranta az udvarra költöznek a sajtótájékoztatók. Szeretjük a Szalont, és reméljük, a pártvezető kap törzsvásárlói árengedményt. Az MDF eredeti irodája egyébként a TIT mögött volt, a Széchenyi tér végén, egy udvari pincelakásban. Úgy gondoljuk tehát, a helyszínváltozással minőségi csere történt. Negatívum: szintén nem túl jó a parkolás-helyzet.

MDF-galéria

MSZP - Magyar utca


Eklektikus stílusban berendezett, tágas iroda. Az utóbbi időben komoly változásokon ment át a pártház, ahogy hallottuk egyre inkább „közösségi célokra" kívánják használni. Ennek megfelelően például kanapékat vettek és olvasósarkot alakítottak ki, ahol nemcsak Népszabadságot, Élet és irodalmat, Mozgó Világot meg HVG-t, de például Heti Választ (!) is lapozgathat a betérő szocialista. A folyosóra fényképes tablókat akasztottak régi párteseményekről. Van konyha is, de a kávét még nem kóstoltuk. Sopronban az MSZP-t gondoljuk a legoptimistábbnak, hiszen földszinti irodát működtet hatalmas ablakokkal. Rongálás azonban már más, emeleti irodát is ért már...

MSZP-galéria

SZDSZ - Előkapu

Az SZDSZ iroda a valamikori szebb évek porszagú, dohos jelene. Az Előkapuban a rendszerváltáskor megállt az élet, a villanyírógépben bennragadt a papír, rohadni kezdett a plafon, és ez azóta úgymaradt. A párt helyi aktivistái szereztek néhány transzparenst, ami némileg eltereli a figyelmet a nemkívánt foltokról. Kuncze Gábor arra biztat: Együtt sikerülni fog! Látunk fantáziát a nagy belmagasságú, jó fekvésű irodában, és a siralmas látványú iroda „kipofozásához" nem is kell nagy támogatottság. SZDSZ módjára, liberálisan kell szemlélni az irodát, nem szabad visszarettenni a küszöbön.

SZDSZ-galéria

Olvasóink írták

 • 11. cocialisták 2009. február 08. 19:19
  „Nézegessétek a vörös csillagot!! Járjatok nosztalgiázni a cocikhoz, akik még most is az egypártrendszerben bíznak. Egyesek ezt érdemlik!”
 • 10. soproni 2009. február 07. 16:10
  „A Fidesz iroda" eldugott, parkolni csak negyedórányi sétával lehet" Eldugott helynek én nem a belváros egyik legszebb utcáját nevezném!l A Városháza előtti parkolóból kb.10 másodperc alatt bárki odasétálhat az utcára nyíló irodához,aminek a megközelítése csupán a cikk írójának okozott nehézséget.”
 • 9. Sagittarius 2009. február 07. 13:17
  „Elnézést, az Árpád-sávos zászlót ki is felejtettem. Képzelem, a posztkomcsik, a héberek, a melegek, és hosonló csodás fajták részéről micsoda felzúdulás lenne, ha netán egyik irodában Árpád-sávos zászlót látnának a sarokban. Azonnal nem kéne temetni a múltat, sőt!
  (Tájékoztatásul közlöm a gyengébbek kedvéért, hogy az Árpád-sávos zászló a Parlamentben, és a Nemzetbiztonsági Hivatal címerében is ott van, többek között!)
  http://www.mkih.hu/aktualis_iratok.shtml
  Persze a vörös csillag, az ilyenkor semmi.
  Ebből is látszik sajnos, mennyire ostoba emberekkel vagyunk kénytelenek egy bolygón tartózkodni!”
 • 8. polgmester 2009. február 07. 11:43
  „agittarius.6.
  Ez már történelem is!Igaz,hogy az összeköltözéssel,egy normális körülmény alakulna ki a pártok között:
  Talán!!!!!!!!??????”
 • 7. matriné 2009. február 07. 11:37
  „Ezek a "madarak" jól tudják, ha nem nyalnak, akkor repülhetnek!”
 • 6. Sagittarius 2009. február 07. 11:33
  „"5. kisfiu"
  Jaaaa, hozzátartozik???...esetleg hozzád vazzzeee!
  Ilyen elven Hitler, és a holokauszt sem bánt senkit, akár "öreganyád"! Ellenük bezzeg inkvizíció szerű hadjárat folyik.”
 • 5. kisfiu 2009. február 07. 10:23
  „Az összeférhetetlenség végett,nem tudnak egy normalis központi irodába költözni!A csillag meg a régi időkhöz hozzátartozik,mint monjuk öreganyád,Rákosi,Mindszenti,stb.Ezek má nem bántanak senkit.A kép
  meg a sarokba elfér!!!”
 • 4. mc 2009. február 07. 10:05
  „Nem. Az egy tengeri csillag álcázva, nehogy ellopják az elvtársak...”
 • 3. knifemaster 2009. február 07. 09:10
  „zhall

  ha már arra járdz akkor tiltasd be ezt is ..:D
  http://www.wrat.com/Portals/1/heineken.jpg”
 • 2. zhall 2009. február 07. 05:26
  „Besz.rás...!Az tényleg egy vörös csillag!Feljelentést azonnal!Tiltott jelkép!”
 • 1. petry 2009. február 06. 16:36
  „Az tényleg egy vörös-csillag a sarokban? (mszp)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szóváltás után megtorlás, mert `száguldoznak`

Szakony-Csepreg – Súlyos testi sértés és csoportos garázdaság miatt állítottak elő a büki… Tovább olvasom