Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Parlagfű több mint száz hektáron

Sopron és környéke - A növény- és talajvédelmi igazgatóság Sopronban és a város környékén 35 esetben összesen kétmillió forint parlagfűbírságot szabott ki. A legfertőzöttebb Fertőd és Lövő külterülete volt.
A hónap végéig még büntetésre számíthatnak azok a tulajdonosok, akik földjein jelentős mennyiségű parlagfüvet találnak a növény- és talajvédelmi igazgatóság munkatársai. Az allergiát okozó növény még most is virágzik, ezért sem lehet abbahagyni a védekezést.

Az eddigi adatok alapján Sopronban, illetve a város környékén tíz településen találkoztak nagy kiterjedésű parlagfűvel a földhivatal munkatársai. Kövér Krisztina osztályvezető a Kisalföldnek elmondta, a parlagfüves terület nagysága összesen eléri a 116 hektárt. – Megállapítható, a fertőzött foltok száma csökkent, a terület viszont nőtt az elmúlt évihez képest – folytatta az osztályvezető. – A legfertőzöttebb Fertőd és Lövő külterülete volt. A legnagyobb kiterjedésben, mintegy 18 hektáron Sarródon találkoztunk parlagfűvel. A földhivatal egyébként csupán adatokat szolgáltat, a bírság kiszabása a megyei szakigazgatási hivatal növény- és talajvédelmi igazgatóságának feladata.

Az igazgatóságon Havasréti Béla igazgatóhelyettestől megtudtuk: harmincöt esetben, összességében kétmillió forint bírságot szabtak ki. Emellett a megyében harminchatszor kellett közérdekű védekezést elrendelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mókás szüreti felvonulás Nagycenken

Nagycenk - Hagyományosan a szüret vége felé rendezik meg Nagycenken a szüreti napokat. Nem volt ez… Tovább olvasom