Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Parkolók lesznek a volt mentőállomás helyén Sopronban

A Városfejlesztési Bizottság egyébként támogatja Sopron idei költségvetését.
  
Mágel Ágost, a Városfejelsztési Bizottság elnöke ismertette csütörtökön a főbb beruházásokat, illetve a városfejlesztés fontosabb területeit. A politikus újfent megismételte: a megkezdett nagyprojektek folytatása mellett újak is indulnak. 

Többek között korszerűsítik és részlegesen befedik a városi stadiont.

Az új vásárcsarnok, közösségi közlekedési csomópont, valamint az M85-ös beruházások előkészítése pedig elkezdődik. Az utak-hidak karbantartására összességében 200 millió forint áll rendelkezésére.

Fotós, térképes cikkünkben már bemutattuk, hogy hol épül Sopronban új körforgalom, kerékpárút, mely kereszteződéseket alakítanak át. Így most a további változásokról számolunk be. Ilyen például, hogy az Árpád utcában, a volt mentőállomás helyén 30-40 férőhelyes parkolót alakítanak ki.

Az Áprád utcai, egykori mentőállomás helyén parkolók lesznek.
Az Áprád utcai, egykori mentőállomás helyén parkolók lesznek.


- Idén folytatódik a KRESZ park felújítása, továbbá nyilvános illemhelyet is elhelyeznek. A Besenyő utcai és az Erzsébet kerti játszótereket átépítik - tette hozzá Mágel Ágost.

- A lakossági útépítése célokra 40-50 millió forint támogatása keret áll rendelkezése. Így a Rozsondai utca hiányzó szakaszának megépítése mellett, most már új pályázatok befogadására is lehetőség van.

Mint megtudtuk, ebben az éven több támogatást kap a várostól a rendőrség. Így növelik majd a közterületen szolgálatot teljesítők számát.

A közösségi közlekedés esetében további buszvárókat helyeznek majd ki, illetve átépítik a Sopron-balfi buszfordulót.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biczi László - Pénzhiány és rövidpóráz Sopron költségvetése

A város költségvetése óriási hiánnyal tudna csak működni, ha nem kapna alkalmi ajándékpénzeket a… Tovább olvasom