Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 4°C Még több cikk.

Parkoló gépkocsik a buszmegálló(k)ban

Sopron - A Jereván-lakótelep és a Somfalvi út között közlekedő 9-es számú helyi járat nem a leggyakoribb soproni járatok egyike, többen pedig ki is használják, hogy a busz naponta csupán néhány alkalommal érinti a megállókat.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmet a Táncsics utca és a Faraktár utca kereszteződésében lévő buszmegállóra, amelyet rendszeresen parkolóként használnak az autósok. A buszvezetőknek mindkét irányban meggyűlik a bajuk a szabálytalankodó autósokkal, akik figyelmen kívül hagyják a megállót jelző táblát. Ottjártunkkor is akadályozta egy személyautó a buszforgalmat, holott a megálló előtt és után is számos üres parkolóhely akadt.

Felvételünkön a Táncsics utcai buszmegálló. Fotó: Lakner
Felvételünkön a Táncsics utcai buszmegálló. Fotó: Lakner

A probléma nem egyedi, mint Rombai László üzemvezetőtől megtudtuk, hasonló esetek nem csak a helyi járatok kapcsán merülnek fel, többek között Peresztegen és Nagycenken is rendszeresen használják parkolóként a buszmegállókat a KRESZ tiltása ellenére. Az üzemvezető elmondta, a megoldást a hatékony rendőri fellépés jelentheti. 

Olvasóink írták

 • 9. soproni 2010. augusztus 10. 12:15
  „2.mitirjak.Az említett témád valóban nem a cikkhez tartozik,de ne reméld,hogy a privát problémád itt oldódjon meg.Hivatalos helyen lehet bejelentést tenni,csak egy telefon!
  5.egybuszos! Toljátok odébb őket....megérdemlik:) Egyébként mi autósok is szenvedünk a buszmegállókban parkolók miatt,mert a busz,ha nem tud beállni a kijelölt helyre,akkor kénytelen az út közepén,ami miatt feltartóztatja a mögötte haladókat.”
 • 8. defg 2010. augusztus 10. 10:20
  „Tegnap délután még mindig ott parkolt az autó a buszmegállóban. Ennyire nem jár arra rendőr, vagy valakinek a valakije a tulaj?”
 • 7. tejfelesszájú 2010. augusztus 10. 09:12
  „Sztem Rombai úr telefonáljon oda a fiának, ha már sün, dolgozzon is :D”
 • 6. mitirjak 2010. augusztus 10. 09:03
  „egybuszos.
  Én azért tettem fel a ´jereváni jógyerekeket˝,mert ez is hozzá tartozik a közterület felügyelők,és a rendőrség feladatához.
  A mit írt azt én is tapasztaltam.Sajnos igaz!!!”
 • 5. egybuszos 2010. augusztus 09. 23:26
  „Hogy jönnek ehhez a témához a jereváni "jó gyerekek"?
  A Táncsics utcai megállót nem is nagyon hsználjuk megálásra mivel nagyon ritkán van leszálló, az is inkább csak a város felé irányba. Nekünk nem az ilyen kieső helyen lévő megállók elfoglalása jelent problémát hanem a Várkerület, Mátyás király utca, Széchenyi tér, Vasutállomás, Kórház, Festőköz, Béke út stb. megállókba való gk. parkolás. És ha szólunk nekik, "teljes joggal felvannak háborodva". És az a szomorú hogy a rendrség is csak nagyon ritkán veszi észre ezeket a szabálysértéseket.”
 • 4. mitirjak 2010. augusztus 09. 18:12
  „Nem tudom melyik házban laknak,de megnézem majd.”
 • 3. otromba 2010. augusztus 09. 18:10
  „"mitírjak"Ezek a Kodály 2-be laknak?Ott van kurva világ!A K...i gyerekek a bandájukkal együtt elmehetnek a put...ba!”
 • 2. mitirjak 2010. augusztus 09. 18:04
  „Nem csak ez a parkolás szabálytalan!Nézzünk körül a Jerevánon.A garázsok előtt,kapubejáratok előtt,stb.parkolnak rengetegen.Igaz a parkolók 30 évre visszamenő időszakra készültek,azóta a járművek száma sokszorosa!A motoros felelőtlen fiatal,aki azzal bosszantja a lakókat,hogy a motorokat megbuherálják,átalakitják a hangtompítót hogy hangos legyen a segédmotor.Talán engedély nélkül vezetnek árkon bokron,gyalogjárdán,van amikor 2 személlyel!A rendőrség tehetne valamit ennek a megszüntetésére!Éjjel az ablakok,erkélyek alatt dorbézolnak,berregtetik a gönc motorjukat,ha az övék!Ez is kérdés!Ha valaki szól majdnem lenyelik a taknyosok!A szüleik meg élvezik,hogy a gyerek nincs otthon talán!Még védik is a szegény ártatlant a haverokkal együtt!”
 • 1. sunimado 2010. augusztus 09. 16:27
  „Hatékony rendőri fellépés :D Sopronban?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falunapok Sopron környékén - Elismeréseket is átadtak

Agyagosszergényben, Csapodon, Hegykőn és Répceszemerén is falunapot rendeztek a hétvégén. A… Tovább olvasom