Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Parkolási gondok a Muzsikaháznál

Autós szülők nehez- ményezik: Fertődön nem parkolhatnak a a Muzsikaház előtti területen.
Autós szülők nehezményezik: Fertődön nem vehetik igénybe a Muzsikaház előtti területet parkolónak, míg óvodába-iskolába viszik gyereküket. A polgármester szerint létezik más megoldás is, minthogy az út nélküli műemléki parkrészt használják.

Heiner Jenőné Sarródról hozza nap mint nap a fertődi óvodába négyéves kislányát, Anitát. – A Muzsikaház előtti fás területet külön engedéllyel parkolónak használják az óvoda, az iskola és a polgármesteri hivatal dolgozói – mondja az édesanya. – Mindenki másnak táblák tiltják a behajtást.

Biztonságosabb lenne

A szülők viszont úgy gondolják, biztonságosabb a kicsik számára, ha ebből a parkolóból vihetik, illetve hozhatják a gyerekeket óvodába, iskolába. Az autókat ilyenkor alig egy-két percre kell csak leállítani. Ezért mi, szülők azt szeretnénk, ha a behajtást tiltó táblára időkorlátokkal jelölt megengedő felirat is felkerülne.

– Tavaly már aláírásgyűjtést is kezdeményeztek az érintett szülők, hogy a kocsik megállhassanak a Muzsikaháznál, de az önkormányzat részéről nem történt semmi előrelépés az ügyben – teszi hozzá Füziné Horváth Andrea. – A napokban rendőri ellenőrzést tartottak a Muzsikaház előtti parkolónál, és sok szülőt figyelmeztettek. Azt mondták, legközelebb már büntetni fognak.

Műemléki terület

Leukémiás kisfiunk, a 12 éves Dávid után tavaly mi kaptunk behajtási engedélyt, idén azonban hiába kérvényeztük azt.
– A legnagyobb gondot az okozza, hogy a szóban forgó, fákkal teli műemléki terület egy parknak a része, s aszfaltozott út sem vezet rajta – nyilatkozta Fülöp Géza polgármester. – Az örökségvédelmi hivatal pedig már többször is kérte, tiltsuk ki, vagy legalábbis azon a részen erősen korlátozzuk a gépkocsiforgalmat.

A képviselő-testület is ilyen szellemben hozta meg állásfoglalását, miképpen a képviselők arról is döntöttek, hogy idén tavasszal hozzáfogunk a parkrész rekonstrukciójához. Egyébként nemcsak a parkot teszik tönkre a behajtani tilos tábla ellenére keresztül-kasul haladó autók, hanem gyakran történnek koccanások is. A fák törzsénél rendszeresen találunk letört irányjelzőket. Ami pedig az engedélyeseket illeti, az óvoda, az iskola, a zeneiskola, a könyvtár és a polgármesteri hivatal dolgozóin túl indokolt esetekben – mintegy húsz családnak – lehetőséget biztosítunk az ottani parkolásra.

Más parkoló is van

Nemrég készültek el az idei parkolóigazolványok, a napokban postázzuk is az érintetteknek. A park és az autósok problémájára pedig két megoldás is kínálkozik. Egyrészt az intézmények közelében fekvő, s úttal is rendelkező lovardánál, másrészt a Fertőszentmiklós felé vezető úton, az új iskolánál hátulról is megközelíthető az óvoda és az iskola úgy, hogy ne kelljen a forgalmas úton átkelniük a gyerekeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakópark épül a Bécsidombon?

A Bécsidomb védett növényeit kiirtva tervezik egy ökolakópark építését a határra vezető főút mentén – állítják a természetvédők. Virágzó leánykökörcsineket és tavaszi héricseket veszélyeztetnek az elkezdett földmunkákkal és irtásokkal a Bécsidomb egy részén. A terület tervezett beépítésével visszafordíthatatlan természeti folyamat venné kezdetét. Tovább olvasom