Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Parkolás Sopronban: a holding megelégelte, leszedik a régi matricát

Megnéztük, mennyit kell fizetnünk, ha mobiltelefonon keresztül fizetjük ki a parkolás árát. Átlagban többet, mint korábban. Szavazás.

Az ország nagyobb városaival együtt a hónap elejétől Sopronban is elindult a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer által biztosított, egységes közterületi parkolás.

Igaz, a városban ez év április közepétől volt lehetőség a mobiltelefonon keresztüli fizetésre. Akkor a tranzakciós díj, szolgáltatótól függetlenül 75 forint volt. (Ehhez jött még az ügyfél tarifacsomagja szerinti SMS ára).
Megnéztük, mi változott most.

Az új rendszerben a parkolás alapdíja, amelyet a közgyűlés határozott meg, a három zónában ugyanannyi maradt, mint korábban.

A parkolás ára nem változott - legalábbis, ha pénzt dobunk be. Fotó: Magasi
A parkolás ára nem változott - legalábbis, ha pénzt dobunk be. Fotó: Magasi


Mégis meglepetés érheti az autóst, hogy többet fizet. Pedig, az első 
sajtónyilatkozatokban mind az volt olvasható, hogy a verseny miatt olcsóbb lesz a szolgáltatás. Egyelőre úgy tűnik, ez még várat magára.

A három nagy mobiltelefon szolgáltató háromféle áron biztosítja a szolgáltatás árát.

Az elérhető adatok szerint a T-Mobile esetében a tranzakciós díj 75 forint. A Telenor 99 forintot kér. A Vodafone díja 115 forint. Fontos megjegyezni, hogy mindhárom esetben pluszban meg kell még fizetni az adott tarifacsomag szerinti SMS, illetve a hívás díját.

Sopronban különösebb fennakadás a váltás miatt nem volt. Igaz, mivel a hónap első napján esett az eső, az új matricák kiragasztása több időt vett igénybe. A parkolóautomaták oldalain ugyanakkor, még a régi felirat is látható - tapasztaltuk csütörtökön több helyen a városban.  
A helyzet tisztázása érdekében megkerestük az üzemeltető Sopron Holding Zrt.-t, ahol megtudtuk: a régi matricák a korábbi üzemeltető, az EME Zrt. tulajdonában vannak. Felszólították őket azok eltávolítására. Amennyiben péntekig ezt nem teszik meg, a holding fogja elvégezni a munkát, mivel az azokon szereplő információk már nem érvényesek.

A városban egyébként 106 darab parkoló automata található.

S végezetül, még egy fontos információ: amennyiben a régi számra küldenénk egy SMS-t, akkor egy válasz üzenet érkezik, miszerint a parkolás nem indult el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor nyakkendő nélkül jön Sopronba

A tervek szerint augusztus 19-én, a Páneurópai Piknik évfordulóján ismét Sopronba látogat Orbán Viktor. Tovább olvasom