Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Parkolás: Februártól újabb utcákban fizetünk

Február elsejétől számos utcát vonnak Sopronban a fizető parkolási övezetbe. A belváros közeli utcákban többet fizetünk, mint eddig, sőt a vasút pályaudvar előtt sem állhatunk meg ingyen.

Szépen lassan elfogynak Sopronban azok az utcák, ahol nem kell fizetnünk a parkolásért. Február elsejétől lép életbe ugyanis a több változást is tartalmazó új rendelet. A legfontosabb, hogy február elsejétől, újabb parkolókat vonnak majd be a fizetős rendszerbe. Ennek érdekében negyven automatát állítottak üzembe. A belvárosi 32 berendezés fémpénzekkel, a Sopron Holding ügyfélszolgálatán megvásárolható chip-kártyával, valamint – Magyarországon először – bankkártyával is működik. A parkolási övezetek kezdetét és végét táblákkal jelölik ki.

Fontos változás, hogy eddig a GYSEV pályaudvar előtt ingyenesen állhattak meg az autósok. Ez is megváltozik, hiszen ez a terület is bekerült a fizető övezetbe. Így az utasoknak a vasúti jegyek mellett a parkolásért is fizetni kell. Egész napos bérlet megváltására nincs lehetőség, parkolni viszont időkorlát nélkül lehet.

Az állomás előtt is fizetnünk kell a parkolásért. Egynapos bérlet viszont nincs. Fotó: Magasi
Az állomás előtt is fizetnünk kell a parkolásért. Egynapos bérlet viszont nincs. Fotó: Magasi


Lényeges, még a belvároshoz közeli utcákban a jövőben többet kell fizetnünk a parkolásért. A Hátulsó utca, a II. Rákóczi Ferenc utca, és az Ógabona tér az első zónába került át. A felszíni parkolás esetében munkanapokon 8-18 óra között kell fizetni; ünnepnapokon, valamint szombaton és vasárnap nem. A mélygarázs viszont a hét minden napján fizetős, ugyanis a jegyek árait eleve kedvezményesen állapították meg. Itt még ha ideiglenesen is, de lehetőség egész napos bérlet megvásárlására.


A bevont utcák

Érdemes jól figyelni, hiszen mint említettük februártól új utcákat vonnak be a fizetős övezetbe: Balfi utca (Ikvahíd – Híd utca között), Sas tér, Szeder utca, Csengery utca 50-52. és Bartók Béla utca közötti tömbbelső, Szélmalom utca, Állomás utca, Végfordulat, Arany János utca, Halász utca, Bartók Béla utca, Ikva sor, Patak utca, Dorfmeister utca, Lackner Kristóf utca (Ógabona tér– Patak utca között), Jégverem utca, Torkos utca, Jókai utca, Ferenczy János utca (Táncsics Mihály utca – Lackner Kristóf utca között), Zsilip utca, Virágoskert utca, Frankenburg út, Mező utca, Damjanich utca, Martinovics utca, Bécsi utca (Sas tér és a Patak utca között), Bem utca, Pócsi utca, Rózsa utca.

Olvasóink írták

102 hozzászólás
 • 102. vargavarga 2010. február 04. 15:09
  „A Sparban való vásárlást sokan kifogásolják,ami jogos is.Ugyanakkor nem figyelnek.Az üzlet körüli parkolók a vásárlók számára ingyenesen használhatók.Fizetőparkoló tábla sincs kint ezeken a helyeken,megjegyzem törvénytelen is a pakolóhely nélküli üzletnyitás és üzemeltetés.Elgondolkodtató a sok üres hőbliző hozzászólás.Szégyenletes a kulúráltságunk és a véleménnyilvánítás ilyen szinvonalon való alkalmazása.Honatyáinktól nem kellene mindent átvenni.”
 • 101. Kukac40 2010. február 01. 23:05
  „Engem csak az érdekelne, hogy mi történik a befolyt összegekkel? Mennyi a nyereség?”
 • 100. Kuvasz 2010. február 01. 19:48
  „Csillag78
  Jobb, ha hallgatsz és nem szólsz többet.
  Szégyelld magad a 90. pontban írtakért. Még szerencse, hogy nem vagytok sokan, akik így gondolkodnak és beszélnek.”
 • 99. csillag78 2010. február 01. 19:12
  „Soproni...

  A balek sofőrökről beszéltem általánosságban, és annyit írtam hogy azon idős korban már nem kell nekik jogosítvány....valamint nem hiszem hogy az Ő hozzáállása a dologhoz pozitív.....amúgy meg semmi közöd hozzá hogy az a születési dátum avagy sem, de ha megnyugtat akkor NEM arra utal!

  Nekem is van véleményem az itt állandóan ..... írogató emberekről, így egy két komment miatt amit olvasgatok már hosszú idő óta mindenkiről kialakult egy vélemény.....és pl azt hogy te mit gondolsz rólam, meg akár itt még egy két másik, azt pont LESZAROM! ;)”
 • 98. soproni 2010. február 01. 18:19
  „csillag78!...ha ez a születési dátumod,akkkor csak csodálkozni tudok,mert a hozzászólásaid alapján óvodásnak gondolnálak.Azt még megkérdezném,hogy mennyi idősek a nagyszüleid ,mert,ha Te 32 vagy,akkor ők kb. szintén 70-75 körüliek. Velük is hasonló hangvitelben társalogsz? Nekik is ennyi tiszteletet adsz és róluk is ez a véleményed?Azt,had ne mondjam,hogy rólad,nekem mi:)”
 • 97. csillag78 2010. január 31. 21:57
  „moderálva”
 • 96. Mankapunka 2010. január 31. 16:47
  „Úhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  Régen te álltál belém,legalább annyirt megér az egész,hogy legalább fizetsz érte!!!!!!!

  Doki bácsi!!!!!!!!!!!!!!Hajrá!!!!!!!”
 • 95. csillag78 2010. január 31. 11:32
  „Mankapunka a saját házad táján söprögessél szerintem....Szóval senki nem kérdezett!”
 • 94. Mankapunka 2010. január 31. 01:32
  „csillag

  Látom itt megállod a helyed”
 • 93. xen 2010. január 30. 21:25
  „Azt mondunk amit akarunk, itt sem törődnek az emberekkel ,a polgáraikkal! Nekünk kell kitalálni a megoldást, ők meg majd lesik az üres parkolóikat.A GYSEV meg erősen gondolkodjon el, ők megoldhatták volna a problémát mindenki megelégedésére. Pár utassal kevesebb..? És...?”
 • 92. molten13 2010. január 30. 11:46
  „Kaptunk 2006-ban egy polgárbarát önkormányzatot, többségi akaratból. A parkolási kérdések ilyen formájú megoldása nem az egyetlen rossz döntésük. Csak beleillik a szinte összes rossz döntés kategóriájába. Ősszel lesz lehetőség ezt a töketlen, pénzszóró és polgárnyúzó bagázst elzavarni a pokolba. Csak attól tartok, hogy egy tavaszi Fidesz győzelem után ezekkel sem lehet majd bírni, megerősítve érzik az eddigi működésük "eredményességét".
  Mi pedig soproniak jobb ha elmenekülünk nem csak a városból, az országból is. Mert hogy itt normális világ sosem lesz az nagyon valószínű.”
 • 91. Pistike 2010. január 30. 00:54
  „85. Cerwin

  "Helyes, a robogó mégiscsak kevesebb gázt puffog ki."

  Valóban kevesebb gázt pufog ki.
  Igaz, hogy kétütemű, de csak 50 ccm-es! Kevesebb káros anyagot bocsájt ki, mint egy 2000 ccm-es autó.
  Talán ebben a témában nem velem kellene kötözködni, hanem a terepjárósokkal!

  Ja, és az autóm bioetanolos!
  És ha parkolni akarok, bemegyek a parkolóházba, ott mindig van hely, és olcsóbb is. A sok hülye, meg keringjen a városban parkolóhelyet keresve.”
 • 90. csillag78 2010. január 29. 23:09
  „56. DOKITOMI

  75 ÉVES FEJJEL INKÁBB BUSZOZZ VONATOZZ INYGEN MEG GYALOGOLJ IS....JOBB IS LESZ AZ AUTÓSTÁRSADALOMNAK <moderálva>
  65ÉV FELETT MÁR NEM IS HOSSZABÍTANÉK NEKTEK SEMMIFÉLE JOGOSÍTVÁNYT...RÁÉRTEK ELJUTTOK MINDEHOVA...”
 • 89. csillag78 2010. január 29. 23:03
  „29. DOKITOMI

  tÉGED SEM AZ ESZEDÉRT SZERETNEK....MONDHATNI NEKED EM A SZOMSZÉDOD A HÜLYE!”
 • 88. csillag78 2010. január 29. 22:58
  „a felsorolásba sok oylan utca van ami számomra felfoghatatlan h miért lett fizetős...gondolom nem kell sorolni ....”
 • 87. csillag78 2010. január 29. 22:57
  „Üzenem minden okosnak aki ezt kitalálta, hogy szívassák az a..juk pi...ját!!!!

  "Ezt kell csinálnie????" :D

  gratula...már sehol se lehet megállni...de bezzek a mlygarázs az üres...s az is marad! MEGÉRDEMLITEK MARHÁK!”
 • 86. Kuvasz 2010. január 29. 18:18
  „Az a gondom az egésszel, hogy az igen tisztelt "képviselők" egész biztosan ingyen parkolnak az egész városban, így könnyen szavazzák meg a lakosság terheit.
  Annak idején, az utolsó tanácsi testületben INGYEN, TÁRSADALMI MUNKÁBAN végeztük a munkánkat, lehet, hogy hasznosa(bb)an?! Nem kaptunk ingyenes parkolást csak a városháza mellett és ott is csak a testületi ülések napján.
  A "képviselő" hölgyek és urak is kifizethetik a parkolási díjat, akkor lesz igazán egyenletes a terhelés. Persze azt is jó lenne tudni - és ezért az idézőjel, hogy kiket képviselnek, de ez nem ide tartozik.”
 • 85. Cerwin 2010. január 29. 16:49
  „Helyes, a robogó mégiscsak kevesebb gázt puffog ki. 2020-ra mindenki allergiás lesz, majd akkor talán gondolkodnak az emberek.”
 • 84. Pistike 2010. január 29. 09:05
  „82. Cerwin

  A kerékpár nem alternatívája az autós/motoros közlekedésnek...
  Én autóval közlekedek, addig amíg tartósan fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet.
  Az után, újra előveszem a robogómat és azzal közlekedek. És akkor nem érdekelnek sem a parkolók, sem a dugók.

  Én meg azt szeretném, hogy a parkolók helyére építsenek utat robogók, motorok részére!
  Csak ez meg mások önző érdekei.”
 • 83. dokitomi 2010. január 29. 08:05
  „@egy soproni!

  Mielőtt legközelebb építő jellegű hozzászólásodat levésed próbáld meg végig olvasni az előző, cikkhez kapcsolodó, kommentjeimet. Utána lehet tépheted a szádat, de addig inkább ne írj semmit!
  De , ha gondolod itt egy rövid összefoglalás: gyalog járok, ritkán tömegközlekedés és még ritkábban kocsi. Akkor éppen sürgősen Szhelyre hívtak, mivel éppen nem értem volna ki a következő busszal, kocsival merészeltem kimenni az állomásra, ahol a Várkerületen éppen ügyeket intézők parkoltak. Lehetetlen volt parkolót találni....
  És most várom a következő idióta kérdésedet: Miért nem mentem kocsival Szhelyre?”
102 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége a külföldi feketemunkának?

Az EURES-T Pannonia határ menti társulás újabb partnerszervezettel bővült, a Soproni Kereskedelmi és… Tovább olvasom