Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Párbeszédet kezdeményeznek az állatvédők

A soproni állat- és természetvédők előadásra kérték fel dr. Czerny Róbert állatvédelmi ombudsmant, aki heteken belül ellátogat a városba.

S hogy miért van szükség erre a találkozóra? Utánajártunk – ahogy annak is, sok-e a tennivaló a témában.

– Senki nem veszi komolyan az állatvédelmet, meg kell hogy változzon ez a szemlélet. Sopronban szerencsére nem az állatkínzás a fő baj, itt inkább a felelős állattartásra hívnánk fel a figyelmet. Ezért várjuk Sopronba dr. Czerny Róbert állatvédelmi ombudsmant – mondta Szakonyi Imre, a Soproni Állat- és Természetvédők Egyesületének elnöke. – A rendezvényre környékbeli településvezetőket és hatósági feladatokat ellátó szakembereket hívunk meg. A megbeszélésen az állatvédelem közigazgatási problémáit feszegetjük. Jó lenne tisztán látni a kérdésekben, hiszen olykor egy-egy eset kapcsán egymásra mutogatnak a hatóságok. Az ombudsman előadása mellett kerekasztal-beszélgetést is szervezünk a témában, ahová meginvitáljuk a város vezetőit és a gyepmesteri telep üzemeltetőjét és állatorvosait, a rendőrséget és a Castanea Környezetvédelmi Egyesületet is. Célunk, hogy együttműködési megállapodás szülessen a város és egyesületünk között, valamint, hogy hosszú távú tervek készüljenek az állat- és természetvédelem terén. Civil szervezetként szívesen vennénk le terhet az önkormányzat válláról. Jó kapcsolatainknak köszönhetően takarmányt, állatok etetésére alkalmas élelmiszereket is kapunk, és a befogott állatok gazdához juttatásában is segítenénk. Várjuk az önkormányzat javaslatát az összejövetel helyére és időpontjára vonatkozóan, reméljük, rövid időn belül egy asztalhoz ülhetünk – nyilatkozta.


A tavalyi év mérlege

A soproni egyesület taglétszáma a júniusi megalakulás óta mintegy háromszorosára nőtt, jelenleg harmincheten vannak. Gazdaságilag a nulláról indultak, de már vannak támogatóik és a tagdíjakból tartják fenn magukat. Ők maguk is tudnak így segíteni, a hegykői Sólyom Vadász- és Természetvédő Egyesületnek a téli vadetetéshez biztosítottak árut, és magánszemélyeknek is adtak téli madáreleséget. Június óta tizenhárom cicának és két kutyának szereztek gazdát. A jogi, állattartási ügyekben is segítenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A faun a Petőfi Színházban

Nagy sikert aratott Edward Knoblauch A faun című vígjátékának hétvégi, soproni bemutatója, amelyet… Tovább olvasom