Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Párbeszéd az uniós csatlakozás előtt

– Nem drága pénzen folytatott kampányra, hanem érdemi párbeszédre van szükség uniós csatlakozásunk előtt, jelentette ki dr. Szájer József, Sopron országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján az Arcus étteremben
Az országgyűlés alelnöke, Szájer József, aki tagja az Európai Unió alkotmányozó bizottságának is, elöljáróban arról szólt, hogy a Fidesz márciusban több programot is útjára indít annak érdekében, hogy a polgárok választ kapjanak konkrét kérdéseikre. A „Találkozások az emberekkel" sorozatban a Fidesz ismert politikusai járják majd az országot, hogy „szemtől szemben" ismerjék meg, milyen gondok foglalkoztatják az embereket. A felmerülő kérdéseket – ha szükséges – továbbítják kormány tagjainak a „Megkérdeztük a minisztert" program keretében.

Az uniós felkészülésből Sopron sem marad ki. Március 6-án Szájer József meghívására az osztrák nagykövet látogat Sopronba, megosztva velünk szomszédaink tapasztalatait, majd a „soproni képviselőcsoport" tanácskozik a városban, március 31-én pedig négypárti uniós találkozót rendeznek. Végül pedig konferenciát szerveznek a csatlakozásról.
A képviselő szólt az iraki helyzetről, elítélve a kormány lépéseit, majd arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az EU Konvent tagjaként két önálló módosító indítványt nyújtott be a készülő Európa Alkotmányhoz. Az egyik az egyházak és a hitélet szerepéről, a másik pedig a kisebbségek védelméről szól.

A Kisalföld kérdésére Szájer József kifejtette, hogy a májusi Fidesz-kongresszuson várhatóan megváltozik majd pártja szervezeti felépítése, és a jelenlegi területi elvet felváltja a képviselői választókerületi, valamint a politikai-szakmai tagozódási elv.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átvilágítják a Tűztornyot

A soproni várostorony felújításra szorul – szögezik le a szakértői vélemények, amelyek az… Tovább olvasom