Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Párbeszéd a városüzemeltetésről

Az eddig elvégzett munkáról, a konkrét intézkedésekről, a városüzemeltetés egyes kérdéseiről tájékoztatták a város vezetői.
– Sopron új városvezetése előzetes egyeztetés alapján városbejárást tartott annak érdekében, hogy felmérjék, milyen problémák nehezítik a városüzemeltetést, milyen gondokkal küzd a lakosság, és hogy megtalálják – a lehetőségekhez képest – a megoldást, határidők megjelölésével – jelentette be Simon István alpolgármester a tegnapi sajtóreggelin, amelyen részt vett Fodor Tamás polgármester, Abdai Géza és Havas András alpolgármester, valamint dr. Dobos József jegyző, Horváthné Seregély Jolán, a városüzemeltetési iroda vezetője, Szóka Sándor csoportvezető, Kerekes Attila városi főmérnök és Gergácz Gyula, a városüzemeltetési divízió főmérnöke.

Az utak kátyúzásáról

– A bejárás során különös figyelmet fordítottunk a parkok, játszóterek állapotára, a közterületek karbantartására, a nagyberuházások környékére, elsősorban a lakosság szempontjait figyelembe véve – jelentette ki Simon István. Az utak kátyúzására az év végéig mintegy 30–40 millió forintot különítettek el. Ezzel kapcsolatban Szóka Sándor elmondta, december 15-ig tart az úgynevezett ütőkátyúk eltüntetése, azt követően leáll az aszfaltkeverés, ezért a téli hónapokban csak úgynevezett hidegaszfalttal lehet majd dolgozni. Sajnos a soproni utak – elsősorban a mellékutcák – olyan rossz állapotban vannak, hogy már a nagy esőzések is tovább rontják az állagukat. A nagy gyűjtőutak aszfaltozása nagyrészt azonban megtörtént, 30 négyzetméter felületet pedig állagmegóvó iszapbitumennel vontak be.

A város tisztaságáról

A tájékoztatón szó esett a város tisztán tartásáról is, mint bejelentették, a megyei közútkezelővel is felveszik a kapcsolatot annak érdekében, hogy a kezelésükben lévő utcákat gyakrabban takarítsák. A téli felkészülés megtörtént.

A Deák térről

Fodor Tamás polgármester bejelentette, hogy a Deák térről november 15-én tartanak tájékoztatót, tekintettel az ügy jelentőségére, annyit azonban közöltek, hogy a turisztikai centrum gyakorlatilag elkészült, de még nem kapták kézhez a használatbavételi engedélyt.
Havas András megerősítette a városvezetés korábbi álláspontját, miszerint folytatják a beruházásokat – a már említett Deák téren kívül –, például a csatornázási programot, a Petőfi téri mélygarázst, a Gyár utca megnyitását. Mint mondta, a beruházások határideje azért módosul az eredetihez képest, mert az esetek többségében rossz kiviteli tervek születtek és a közbeszerzési eljárások értékelési szempontjai sem voltak megfelelőek. Ezért a jövőben több időt szánnak az új beruházások előkészítésére és megváltoztatják a közbeszerzési eljárások kiírását is.

A stadion befedéséről

A Kisalföld érdeklődésére Abdai Géza alpolgármester kijelentette, több esetben rosszul tájékoztatták az FC Sopron többségi tulajdonosát, ezért fordulhatott elő, hogy nem a tényeknek megfelelően nyilatkozott legutóbb arról, hogy az új városvezetés leállíttatta a stadion befedésének tervét. Erről szó sincs, a felmerült kérdéseket egy héten belül személyes találkozás során tisztázzák.

A Petőfi téri mélygarázs építése is csúszik – a már előbb említett okok miatt –, ezért a téli időszakban kiemelt figyelmet fordítanak a munkálatokra, különös tekintettel arra, hogy hamarosan elkezdődik a föld kitermelése, mintegy 4,5 méter mélyen. A városvezetés már intézkedett, hogy a földszállító teherautók ne, illetve csak minimális mértékben szennyezzék az utakat, amelyek tisztítása a kivitelező feladata lesz.
Fodor Tamás arról is szólt, hogy a város értékei védelmében gondolkodnak egy speciális parkőrrendszer felállításáról, és hogy a városfejlesztés különböző konkrét kérdéseiben kikérik a lakosság véleményét is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készülnek a nádaratásra

A Fertő Tavi Nádgazdaság Zrt. új tulajdonosa készül a nádaratásra. A munkához november első felében… Tovább olvasom