Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Párbeszéd a közeli jövőről

Szakmai szemináriumokkal vette kezdetét  csütörtökön a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kistérségi, országjáró, uniós felkészítő programja. A legnagyobb érdeklődés Csillag István miniszter előadását kísérte.
Walter Dezső és Csillag Istvánnal.
Hat szekcióban több mint kétszáz vállalkozás képviselője ismerkedhetett meg tegnap az uniós elvárásokkal. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, valamint a soproni kereskedelmi kamara által szervezett program ezt követően magyar–osztrák kisvállalkozói párbeszéddel folytatódott. A résztvevők – Csillag István előadásából – megismerkedhettek a kormány kisvállalkozásokat segítő programjával.

A burgenlandi lehetőségekről Karl Kaplan, a tartomány gazdasági minisztere tartott tájékoztatót, és szólt arról is, hogy ők hogyan készültek fel az Európai Unióra. A kamara szerepét a csatlakozási folyamatban dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ismertette. Az általánosságokat követően a különböző előadások és tájékoztatók konkrét példákon keresztül mutatták be, hogy mi vár a vállalkozásokra.
Rozmán János épület- és bútorasztalos mester Egyházasfaluból érkezett a programra: – Azt reméltem, konkrét ismeretekkel gazdagodom. Nem csalódtam, mert a faipari szekcióban alaposan körbejártuk a témát. A délutáni előadások pedig tágabb körbe helyezték a mi problémáinkat is.
Iváncsics Zoltán a szőlészet-borászat szekció munkájában vett részt. – Számos gondolatébresztő előadást hallottam, és a mi speciális területünket is alaposan átbeszéltük. Nagyon remélem, jövő év májusától valóban kinyílnak a piacok a borászok előtt is.

Károlyi Gyula kőfaragó mester az építőipari szekcióban kísérte figyelemmel a munkát: – Egyértelművé vált számunkra, országosan is ugyanazok a gondok, mint Sopronban. Példaként a feketemunkát említem. Az unióban csak azok az építőipari vállalkozások remélhetnek piacot, amelyek mindenben megfelelnek a követelményeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lángolt a nádas a Fertőn

Kiemelt, hármas fokozatú riasztást rendeltek el tegnap délelőtt a soproni tűzoltóságon. A bejelentés… Tovább olvasom