Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Párat alszunk és VOLT Fesztivál!

Bár odakint még tombol a tél, de a VOLT szervezői már most is azon dolgoznak, hogy június 30-tól négy napon át Sopron legyen a fesztivál főváros.
- Miként áll a VOLT Fesztivál szervezése? – kérdeztük Lobenwein Norberttől, illetve Fülöp Zoltántól, a két főszervezőtől.

- Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy már gőzerővel dolgozunk az idei VOLT Fesztivál szervezésén. Ebben a stádiumban leginkább két terület köti le az energiáinkat. Egyrészt a fellépőkkel való egyeztetés - amely egyébként már hónapok óta zajlik -, másrészt a szponzorainkkal, potenciális támogatóinkkal való tárgyalások.

- Mi lesz az idei fesztivál erőssége, mire helyezitek a hangsúlyt?

Fülöp Zoltán: A VOLT esetében nagyon nehéz, talán nem is lehet egyetlen hangsúlyos pontot kiemelni. Számunkra és a közönség számára talán éppen az a leginkább szerethető a fesztiválban, hogy különböző korú, érdeklődésű emberek akár naponta több alkalommal találhatnak számukra fontos programelemeket és produkciókat, olyanokat is, amelyekkel másutt nem találkozhatnak.

Lobenwein Norbert: Idén - június 30-tól négy napon át - már 18. alkalommal ad otthont Sopron a VOLT Fesztiválnak. Egyre nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni arra, hogy a város és a fesztivál neve még inkább összekapcsolódjon egymással. Az a tény, hogy évente nyolcvan-kilencvenezer ember a VOLT miatt látogat el Sopronba, természetesen jó a városnak is, ugyanakkor számos olyan tervet készítettünk az elmúlt időszakban, amelyből hosszabb távon is profitálhat a város. Bízom benne, ezek egy része már 2010-ben megvalósulhat.

A két főszervező: Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán.
A két főszervező: Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán.


- Lehet-e már tudni, hogy kik jönnek el Sopronba?

Lobenwein Norbert: Jelenleg abban a stádiumban vagyunk, amikor számos ajánlatunkra még nem kaptunk végleges választ, sok tárgyalásunk még nem zárult le. A szó pozitív értelmében egy erősen eklektikus programra számíthat a közönség, amely keretében az utóbbi években megszokott világsztár-kínálatot igyekszünk erősíteni, emellett pedig a hazai fellépők között is több, igazán különleges produkciót ígérhetünk. A VOLT persze nemcsak a zenéről szól, ezért a színházi kínálat, a gyerekprogramok, kiállítások terén is változatos tartalomra törekszünk.

- Hányan dolgoztok a mostani fesztiválon?

Fülöp Zoltán:
Cégünknek közel 50 állandó munkatársa van, közülük öten foglalkozunk egész évben a VOLT, a Balaton Sound, és még néhány fesztivál szervezésével. A munkatársaink száma a fesztivál előtti időszakban bővül nagyobbra, a fesztivál ideje alatt pedig ezres nagyságrendet ölt.

- A gazdasági visszaesést miként lehet kompenzálni? Talán többet kapunk majd a pénzünkért?

Lobenwein Norbert: A 2009-es évet sikeresen zártuk, annak ellenére is, hogy tartottunk tőle... Beigazolódott az a vélelmezésünk, hogy a minőségi szórakozást garantáló, már bevált programok iránt nem csökkent a kereslet, sőt még emelkedett is. A vendégeink jelentős része négynapos nyaralásként tekint a VOLT Fesztiválra, amely így ár-érték arányban mindenképp jónak mondható.

Ugyanakkor a fesztiválok költségei minden területen jelentősen emelkednek. Hogy mást ne mondjak, a nemzetközi sztárfellépők gázsija az elmúlt évek során a megnövekedett kereslet miatt sok esetben 3-4 szeresére nőtt. Ezt az emelkedést a hazai jegyárakkal még nem vagyunk képesek kompenzálni, hiszen egy fesztivál napijegye jóval olcsóbb, mint sok esetben egy egyestés koncertbelépő.

Tavaly, a VOLT Fesztivál ideje alatt több, mint nyolcvanezren érezték jól magukat.
Tavaly, a VOLT Fesztivál ideje alatt több, mint nyolcvanezren érezték jól magukat.



Fülöp Zoltán: Mindemellett az is látható, hogy a cégek reklámra fordítható kerete is csökkent az elmúlt két évben. Éppen ezért, a szponzoraink egy része annak ellenére, hogy elégedett volt az együttműködésünkkel, kénytelen visszamondani a fesztiválokon való részvételét. Szerencsére ez nem mondható tömegesnek, de mindenképp megnehezíti a tervezhetőséget.

- A Harkai utat a közeljövőben kezdik el felújítani, ez okozhat majd gondot?

Fülöp Zoltán: Ezzel kapcsolatban már folytattunk egyeztetést a soproni városvezetéssel. Mivel a Sopronba érkező forgalom egy jelentős részét Kópházáról eleve közvetlenül a VOLT Fesztiválra irányítjuk, ennek a problémának egy részét viszonylag könnyen meg tudjuk oldani. A városon belüli közlekedéssel kapcsolatban még további egyeztetések lesznek.

 A VOLT marad Sopronban!
- Mindenütt jó, de legjobb Sopron - válaszolta az olvasói felvetésekre Lobenwein Norbert. - A közönség részéről időről, időre felmerül, hogy más helyszínre kerül(ne) át a VOLT Fesztivál. Ilyen gondolatunk sosem volt, hosszú távra tervezünk!

Olvasóink írták

 • 15. gall 2010. február 13. 21:47
  „ursula.12#.....mesélj még pls !!!”
 • 14. tintin 2010. február 13. 13:32
  „idén én is megyek VOLT ra. várooom.
  Sopron VOLT, van, lesz ! :D”
 • 13. xd86 2010. február 12. 22:06
  „aki ezt a 4 napot nem bírja ki kompromisszumnk, az költözzön el!
  Volt marad és lesz!”
 • 12. ursula 2010. február 12. 20:06
  „Szerintem semmi gond a VOLT-tal. Én soproni vagyok, a lőverekben lakom és egyáltalán nem zavar.
  Én is voltam fiatal, én is szórakoztam, még tán hazafelé énekelgettem is hangosan az utcán... :-)
  Az viszont rettenetesen kihoz a sodromból, ha a buli végén hazafelé tartó erős, izmos, művelt
  és szimpatikus fiatalok felburogatják a kukákat!!!!!! Na, ilyet sosem csináltam.”
 • 11. Csetneky 2010. február 12. 16:23
  „Nem teljesen értem a problémát. Ha valakinek tetszik, vegyen részt rajta. Ha nem, ne tegye. Az viszont vitán felül áll, hogy Sopronnak idegenforgalmi szempontból jó a rendezvény. Még mindig sokkal jobb ez, mintha melegfelvonulást rendeznének. Bár ki tudja, lehet, hogy valaki annak örülne.”
 • 10. NoBo 2010. február 12. 16:11
  „Mármint azért kell a szabi, hogy menjetek el messzire, ha ennyire nem bírjátok ki azt a 4 napot...”
 • 9. NoBo 2010. február 12. 16:10
  „3 és 7: már most vegyetek ki szabadságot, mert unalmas az előre- és utólag fanyalgók
  ismételt, agyoncsépelt ellenkezése.... VOLT = Sopron”
 • 8. habanyag 2010. február 12. 10:05
  „Nagy veszteség lenne Sopronnak ha változna a helyszín,vagy a fesztivál. Lobenwein úr szervezésében nagyon tetszettek az augusztus 20-ai rendezvények,és a szilveszter is. Hajrá Sopron ! Hajrá V O L T !”
 • 7. Reális 2010. február 12. 09:40
  „Ez kell a magyarnak,még nem butult meg teljesen!”
 • 6. ursula 2010. február 12. 08:20
  „Már évek óta keringenek a hírek, hogy 2010-ben lesz utoljára Camping-nél a VOLT, mert a terület tulajdonosai használni szeretnék a tulajdonukat, szemben azzal pedig nagy volumenű építkezés kezdődik....
  Sőt, arról is szóltak a pletykák, hogy a Fertő-felé vinnék el a rendezvényt, pontosabban a János telep felé.
  Mondja már meg valaki, mi az igazság!!!! Olyan nehéz lenne elárulni?”
 • 5. ooooo 2010. február 11. 21:58
  „...hmm. ZALAEGERSZEG???? :):):) hallotunk már Szegedről is, de REMÉLEM ez mind kamu!
  VOLT FESZTIVÁL = SOPRON!!!!!”
 • 4. Georg 2010. február 11. 20:21
  „"evésivásfüvönalvás"”
 • 3. SAmu 2010. február 11. 19:38
  „Lesz ismét sátánista "művész" , mint tavaly (M.M.)?”
 • 2. mindigatutit 2010. február 11. 16:58
  „azt hallottam,hogy 2012-től zalaegerszegre költözik a fesztivál?igaz ez? nem igen örülnék neki!!!”
 • 1. pulci 2010. február 11. 16:24
  „Mire várható végleges program/fellépők az érdekel mindenkit?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy éjszaka alatt három sikeres rendőrségi akció

Eredményes éjszakát tudhat maga mögött a Soproni Rendőrkapitányság: két körözött személyt fogtal el.… Tovább olvasom