Kisalföld logö

2017. 02. 28. kedd - Elemér 7°C | 15°C Még több cikk.

Papírra festett képzelet

Fertőrákos - Már nyomdában a Tündértitkok. A Kisalföld nagy mesekönyvét a megyénkbeli diákok illusztrálták, többek között a fertőrákosi tanulók is szabadjára engedhették fantáziájukat.
Milyen lehet rajzon egy Édesmese, egy személyes álom vagy éppen a Vadrózsa? Sok más mese mellett ez a három történet is bekerült a Kisalföld nagy mesekönyvébe. A fertőrákosi Alapfokú Művészetoktatási Intézet diákjai igazán kitettek magukért, rengeteg illusztrációt készítettek a kötethez. S már rajzolás közben arra gondoltak, hogy milyen jó lesz a könyv ajándékba: azt a kötetet, amelybe ők is festettek, a kisebb testvérnek, szülőnek, nagyszülőnek karácsonyi meglepetésként hozza majd a Jézuska...

Az illusztrálók egy csoportja: Horváth-Károli Ramóna, Kanizsa Laura, Gaál Angelika, valamint a két felkészítő pedagógus, Palkovits Tamásné és Schmidel Bernadett.Fotó: Magasi
Az illusztrálók egy csoportja: Horváth-Károli Ramóna, Kanizsa Laura, Gaál Angelika, valamint a két felkészítő pedagógus, Palkovits Tamásné és Schmidel Bernadett.Fotó: Magasi

A hatodik osztályos Horváth-Károli Ramóna és a nyolcadikos Kanizsa Laura számára nem volt ismeretlen az illusztrálás. Mindketten nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a munkába. Mint mondják, az idő is sürgetett, de a délutáni művészeti foglalkozáson – ahol lehet zenét hallgatni, beszélgetni is – kellőképpen elmélyedhettek a rajzolásban.

Egy mesét megrajzolni nem egyszerű, főként úgy, ha a kisdiák még ismerkedik a szavakkal, az olvasással. A másodikos Gaál Angelikának felolvasták a meséket a felkészítő tanárok, s közösen megbeszélték, milyen formák, milyen háttér kerüljön a papírra.

A két felkészítő tanár, Schmidel Bernadett és Palkovits Tamásné szerint a tanulóknak elegendő volt megadni a kezdőötletet, és már szabadon szárnyalhatott a fantázia.

Már megrendelhető!

A Kisalföld mesekönyve már megrendelhető az ingyenesen hívható 06-80/504-504-es telefonszámon. Hűséges előfizetőink 3500 forint helyett 1990 forintért juthatnak hozzá a kötethez.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A holding 300 tonna sóval várja a havat

Sopron - A téli takarításért felelős szakemberek készültségben állnak, hiszen jól tudják, ez még… Tovább olvasom