Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 20°C Még több cikk.

Páneurópai Piknik: Beépítik az emlékműbe a berlini falat

Szombaton délután Sopronpusztán a Piknik Emlékparkban ünnepélyes keretek között letették annak az emlékműnek az alapkövét, amit az itt éppen húsz esztendeje zajlott világtörténeti jelentőségű eseménynek, a határáttörés tiszteletére emelnek.

Az emlékmű elkészítésére Melocco Mikós szobrászművészt kérték fel, aki alkotásába befoglalja a berlini fal egy darabját is, amit jelképesen az ünnepségen vett át dr. Fodor Tamástól, Sopron polgármesterétől.

Magasi Dávid fotói

Az ünnepi eseményen megjelent és beszédet mondott Szájer József az Európai Parlament képviselője, dr. Magas László, a Páneurópai Piknik 89 Alapítvány elnöke, Werner Fuhrmann, a Berlini Baráti Kör elnöke, valamint Melocco Miklós is.

A rendezvénnyel hivatalosan is megkezdődött a Nyitott határok - Páneurópai Piknik 2009 projekt melyben az idei évfordulós év sikeréért többek között együtt dolgozik Sopron és Kismarton önkormányzata, a berlini baráti kör és támogatóként részt vesz a programban a Páneurópai Piknik '89 Alapítvány, a Demokratikus Átalakulásért Központ valamint a Duna Televízió is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világörökséggel ismerkedtek

Fertő-táj - Tizenkét település húsz helyszíne mutatkozik be a nagyközönségnek szombaton a Fertő-táj… Tovább olvasom