Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Panaszok az új útvonalak miatt

Sopron - A napokban megváltozott a Kisalföld Volán Zrt. járatainak menetrendje és néhány autóbusz útvonala is. Ezt az utazóközönség nem fogadta kitörő lelkesedéssel. Panaszaikat az önkormányzathoz és a közlekedési társasághoz is eljuttathatják.

A többség azért zsörtölődik, mert az 5, 5A, 5T, 9, 10, 10A, 10B, 10Y, 17, 20, 20K, 20M jelzésű járatok visszatértek régi útvonalukra és a Várkerület helyett az Ógabona tér felé közlekednek.

– A környékünkön sok az idős, ezért kifejezetten kapóra jött, amikor a Várkerületre irányították a buszokat – kezdte Németh Ferencné. – A Bánfalvi úton lakom, erre nem sok busz jár. A Várkerületen dolgozom és nagyon kényelmes volt, hogy hazafelé felszállhattam a buszra a Mária-szobornál vagy a Széchenyi tér sarkán. De most az Ógabona térig kell gyalogolni, ha haza akarok jutni – panaszolta.

– Nagyon mérges vagyok – kapcsolódott a beszélgetésünkbe Horváthné Csöngei Erzsébet az egyik buszmegállóban. – Örültem, amikor a Várkerületre helyezték a megállókat, itt ugyanis mindent el tudok intézni. Az 5-ös, 10-es, 20-as járatokból legalább egyet hagyhattak volna, hogy továbbra is a Várkerületen járjon – mondta az asszony.

Németh Ferencné a Várkerületen száll le a buszról munkába menet. Sérelmezi, hogy hazafelé nem erre közlekedik a járat.
Németh Ferencné a Várkerületen száll le a buszról munkába menet. Sérelmezi, hogy hazafelé nem erre közlekedik a járat.


Padosné Amália a IV. László király utcai megállóban száll fel a buszra, ami szintén elkerüli a Várkerületet. Szerinte elhibázott döntés, hogy míg az innen közlekedő 5, 10, 11, 20-as számú járatok egyike sem áll meg a Várkerületen, addig a Jereván egy másik pontján, a Teleki P. utcán át közlekedő valamennyi busz érinti a centrumot.

– A soproni buszok menetrendjét, a járatok útvonalát az önkormányzat jelöli ki a város és a Kisalföld Volán Zrt. között létrejött megállapodás alapján – kezdte Bális Judit, a helyi személyszállítási üzletág igazgatója. – A június 16-tól érvényes menetrendet a városfejlesztési bizottság határozatának megfelelően vezettük be, a módosításáról is ők dönthetnek. A Petőfi téri mélygarázs építése idejére kaptunk csak engedélyt arra, hogy a járatok a Várkerületen közlekedjenek. Mi-
után a munkálatok befejeződtek, fokozatosan a régi rendet állítjuk vissza. Hozzánk is érkeztek visszajelzések, valóban többen nehezményezik, hogy a járatok a régi útvonalon, közlekednek, de vannak pozitív vélemények is. Utasaink észrevételeiket az önkormányzathoz, illetve üzletágunkhoz juttathatják el, melyeket összegzünk, és ha a város úgy dönt, akkor módosítunk a közlekedésen – mondta el a Volán szakembere.

 Változások
Néhány konkrétum a változásokról: a részletekről a www.kisalfold.hu vagy a www.kisalfoldvolan.hu internetes oldalon tájékozódhatnak. A 4-es autóbusz útvonalát meghosszabbították. A 10C helyett a 10Y vonalon járnak buszok. Tanszünetes munkanapokon a 16-os vonalon a Lackner Kristóf utcából 13.48-kor induló járat nem közlekedik, munkanapokon 12.53-kor 20-as helyett 20M járat indul a Jerevánról. Tanszünetes munkanapokon megszűnik a kórháztól 13.36 és 14.06 órakor induló 20K járat, helyettük a 14.15-kor induló 20-as, valamint a 22-es buszt választhatják. Az 5M, 7, 7B, 23, 23B jelzésű autóbuszok a Selmeci utca helyett a Ferenczy János utcán át közlekednek, és a sportpálya helyett az autóbusz-állomásnál állnak meg. Az 5, 5A, 5T, 22 vonalak járatai a késések csökkentése érdekében a Csengery utca 89. előtt nem állnak meg.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aszfaltozás miatt változik a buszok útvonala Sopronban

Június 21-én (vasárnap) a Bécsi út - Virágvölgyi út körforgalmi csomópont - aszfaltozási munkálatok… Tovább olvasom