Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Panasszal él a városvezetés

Sopron városvezetése eltökélt abban, hogy a rendelkezésre álló valamennyi törvényes eszközt kimeríti a mélygarázsügy teljes körű törvényes tisztázása érdekében – jelentette ki Fodor Tamás polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján.
A soproni városvezetés az elmúlt héten, pénteken kapta meg a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást megszüntető határozatát mélygarázsügyben, amely ellen panasszal éltek a nyomozóirodánál.

– A határozat indoklása több helyen iratellenes, valamint ellentétes a hatályos jogszabályi rendelkezésekkel, szakmailag megalapozatlan – mondotta Fodor Tamás jogi szakértőikre hivatkozva, akik alaposan megvizsgálták a dokumentumot. – A rendőrség a dokumentumokban foglalt tényeket figyelmen kívül hagyta, ugyanakkor iratellenes feltételezéseket, fikciókat állított fel, amelyeket jogszabályellenes magyarázatokkal próbált meg alátámasztani – folytatta a polgármester. – A jogi szakértők megdöbbentőnek és sajnálatosnak tartják, hogy nagyon súlyos, országos jelentőségű gazdasági bűncselekmény gyanús ügyek vizsgálata során komoly szakmai hiányosságok merülnek fel a rendőrség eljárásával kapcsolatban. Ilyen ügyeknél minimum elvárási követelmény, hogy a nyomozást végző személyek jogintézményi alapfogalmakkal tisztában legyenek.

A városvezetés a fentiek alapján panaszt nyújtott be a Nemzeti Nyomozó Irodához. Amennyiben elutasítják, akkor a panasz elbírálásáról az illetékes ügyészi szerv dönt majd – tette hozzá az elhangzottakhoz a polgármester, aki szerint minden rendelkezésre álló törvényes eszközt kimerítenek – ideértve a pótmagánvád intézményét is – az ügy teljes körű törvényes tisztázása érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú az M9-es gyorsforgalmi úttól

Egyelőre le kell mondanunk az M9-es kétszer két sávos gyorsforgalmi útról (csupán az országhatár és Pereszteg között épül egy szakasz), és nem fejlesztik a 85. számú főutat Pereszteg és Csorna között sem. Tovább olvasom