Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Pályázhatnak épületfelújításra?

A panelprogram mintájára a hagyományos technológiával épült soproni lakóházak energiatakarékos felújítását támogatná az önkormányzat.
A panelprogram mintájára a hagyományos technológiával épült soproni lakóházak energiatakarékos felújítását támogatná az önkormányzat. A mai közgyűlés dönt a pályázatról, mely négyszáznál több Ibolya úti, Baross úti, Kazinczy és Kőfaragó téri lakást érint.

A hagyományos technológiával épült, távfűtött, többlakásos lakóépületek energiatakarékos felújítására dolgozott ki támogatási rendszert az önkormányzat. A tervezet szerint utólagos hőszigetelési feladatokra (ebbe beletartozik a külső nyílászárók cseréje is), épületgépészeti rendszerek energiatakarékos korszerűsítésére, lakásonkénti hőmennyiségmérő kialakítására pályázhatnak azok a társasházi, lakásszövetkezeti, önkormányzati lépcsőházak, melyek tíz évnél idősebbek, legalább két lakás és távfűtés van bennük.

A beruházás összköltsége három részből tevődik össze: egyharmad önrész, egyharmad önkormányzati vissza nem térítendő támogatás, egyharmad finanszírozó harmadik fél (ez utóbbi lehet befektető, bank, vagy akár maga a tulajdonos). A lakástulajdonosokat átlagosan 300–350 ezer forintos önrész terhelné a közgyűlés elé terjesztett javaslat szerint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maradjon az államé a szanatórium!

Az Állami Szanatórium tervezett önkormányzati átvételéről, illetve a múlt pénteki közgyűlési… Tovább olvasom