Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Pályázatokkal segítik a tehetségeket

Sopron - Szervezett formában nem, pályázatokkal viszont segítik a fiatal tehetségeket a soproni önkormányzatnál. A kezdő „művészek" elsősorban az iskolai foglalkozásokon bontakozhatnak ki.
A fiatal társaságok, zenészek, festők, rajzolók jelenleg saját maguknak szerveznek összejöveteleket. Miközben Sopronban is igény lenne a szervezett tehetséggondozásra, az első, kezdeti lépéseknél a felügyeletre.

A legtöbb esetben az iskolákban a tanárok karolják fel a kiemelkedő eredményt elérő diákokat. Ezek mellett rendelkezésre állnak diákújságok, a Gyermek- és Ifjúsági Központban rendszeresen szerveznek úgynevezett első önálló kiállításokat.

Szervezett formában azonban senki sem foglalkozik a fiatal művészekkel.
Pedig egy központi ernyőre – például alapítványra – szükség lenne, amely keretében figyelnék a pályázatokat, segítenének a szervezésben, a kiadókkal való kapcsolattartásban. Egy fiatalt kellő ismeret és kapcsolat hiányában nem biztos, hogy felfedeznek, vagy lehetősége lesz egyáltalán a bemutatkozásra.

– A tehetséges fiatalok helyzete előttünk is ismert, az igazán kiváló munkát teljesítők számára alapítottunk meg a Sopron Ifjú Tehetsége díjat – fogalmazott Abdai Géza közösségi ügyekért felelős alpolgármester.

– A város nem szeretné magukra hagyni őket. Jelenleg is két önkormányzati pályázat áll a tehetséges fiatalok rendelkezésére. Ezeken elsősorban civil szervezetek indulhatnak, de arra is van lehetőség, hogy a pályázati önrészre kérjenek támogatást. A másik keretében pedig például kiadványokra lehet pluszforrást nyerni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arnold a legjobbak között

Sopron - Kedden repül Bangkokból Hongkongba Sallay Arnold. A fiatal fiút egy soproni… Tovább olvasom