Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Pályázati pénz kellene a folytatáshoz

Sopron - A gazdasági válság a szociális foglalkoztatásban is érezteti hatását, egyre többen dolgoznának.

Csaknem félmilliárdos beruházást terveznek Sopronban, a telek már megvan, de a csarnok építése pályázati pénz hiányában nem kezdődhetett el.

Több mint egy esztendeje írtunk arról, hogy mind kapacitásban, mind létszámban terjeszkedne a Szociális Foglalkoztató – új nevén Foreno Foglalkoztatási és Rehabilitációs Nonprofit Kft. –, ezért telket vásároltak a soproni ipari parkban.

A város tulajdonában lévő, sérültek foglalkoztatására szakosodott cég egyhektáros területet vett. Földes Tamás igazgató akkor azt nyilatkozta, kinőtték a helyüket, pedig egyre több a megrendelésük, új dolgozókat is fogadnának. A mintegy 480 milliós projekt első ütemének átadását 2010 második felére tervezték.

– A 100 millió forintos telek a tulajdonunkba került, a projekt teljes tervdokumentációja elkészült és birtokunkban van az építési engedély is. Ezekre 17 millió forintot már elköltöttünk, további 15 millióért pedig elvégeztettük a tereprendezést és a telekre vittük a közműveket is – nyilatkozta a beruházás jelen állásáról Földes Tamás, a foglalkoztatási cég vezetője. – A folytatást pályázati pénzből tervezzük, de eddig nem jártunk sikerrel – tette hozzá.

Nyomdai, csomagolási tevékenységet is végez a cég, bár kevesebb a megrendelés, bíznak a fellendülésben. Fotó: Magasi
Nyomdai, csomagolási tevékenységet is végez a cég, bár kevesebb a megrendelés, bíznak a fellendülésben. Fotó: Magasi

Megtudtuk egy telephelyfejlesztésre kiírt pályázaton azért zárták ki őket, mert önkormányzati tulajdonú cégről van szó, amelyek a kiírásra nem jelentkezhettek. A nemzeti fejlesztési program ipari parkokat célzó támogatásából is kimaradtak, mert akkor a hátrányosabb helyzetben lévő települések projektjei élveztek elsőbbséget a döntéshozatalnál.

– Ennek ellenére bizakodunk, hogy hamarosan megkezdődhet az új csarnok építése. Noha a gazdasági recesszió nálunk is éreztette hatását, a 115 megváltozott képességű munkatársunk közül senkit nem bocsátottunk el. Talpon maradtunk, nincsenek tartozásaink, likviditási gondjaink sem, viszont bérfejlesztésre, béren kívüli juttatásra nem jut pénz.


Bontják a számítógépeket

A Foreno Foglalkoztatási és Rehabilitációs Nonprofit Kft. varrodai, nyomdai, csomagolási és szerelési tevékenységet folytat. Foglalkoznak elektrotechnikai hulladék feldolgozásával is, ez utóbbi feladatot, a számítógépek, háztartási berendezések bontását végeznék az új telephelyen.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borral töltött csokival népszerűsítik a várost

Pannonia Fantasia elnevezésű, soproni borral töltött soproni csokoládét mutattak be a BW Pannonia M.… Tovább olvasom