Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Pályázati önrész ingatlaneladásokból

Nagycenk - Kül- és belterületi ingatlanokat szeretne értékesíteni liciten a nagycenki önkormányzat, hogy a Széchenyi tér tervezett felújításához összehozzák a tízmilliós önrészt.
Nagycenk – és az ország – a jövő évben emlékezik meg a legnagyobb magyar, Széchenyi István halálának 150. évfordulójáról. Ebből az alkalomból a községvezetés fontos feladatának tartja a Széchenyi tér felújítását.

– A költségek huszonhárommillió forintot tesznek ki – közölte Ivánkovics Ottó polgármester.

– Ebből falufejlesztési pályázaton tizenhárommillió forintot nyerhetünk, a többit viszont nekünk kell állnunk. Noha pályázatunkról csak május végén, június elején születik döntés, szeretnénk mielőbb előteremteni az önrészt. Ezért kül- és belterületi önkormányzati ingatlanokat fogunk elárvereztetni még ebben a hónapban.

Kül- és belterületi ingatlanokat értékesítenek Nagycenken, hogy felújíthassák a Széchenyi teret. Fotó: Magasi
Kül- és belterületi ingatlanokat értékesítenek Nagycenken, hogy felújíthassák a Széchenyi teret. Fotó: Magasi

A külterületi földek valójában használaton kívüliek. Akad szántó, malomárok, régi földút, de fásított rész is. Első körben hat-nyolc ingatlant kínálnak fel megvételre, a licit 80–90 forintról indul négyzetméterenként. A közeli területek mind műveltek, s a szomszédos földek gazdái elővásárlási joggal rendelkeznek.

A belterületen – a falu osztrák határ felé eső részén – építési telkeket alakítottak ki, 800–1000 négyzetmétereseket. A közművesítésre váró ingatlanokat kedvezményes indulóáron (3 ezer forint plusz áfa négyzetméterenként) szeretnék értékesíteni.

– Az előzetes érdeklődés nyomán bízunk benne, hogy az április 27-i licit eredményes lesz, és összejön a tér rekonstrukciójához hiányzó tízmillió forint – összegzett Ivánkovics Ottó polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonsággal két keréken

Sopron - Közlekedésbiztonsági nyílt nap lesz vasárnap Sopronban, a Harkai út mentén. A kétkerekű… Tovább olvasom