Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Pályázati önerő kötvénykibocsátásból

Fertőd - Az egymilliárd forint feletti költségvetés mellett közel ugyanakkora értékben kezdődhetnek el fejlesztések Fertődön. A kisváros a pályázati önrészének finanszírozását kötvénykibocsátással oldja meg.
Egyhangúlag elfogadták Fertőd költségvetését. A kisváros idén mintegy 1,1 milliárd forintból gazdálkodhat. Ebből működésre közel 600 millió, beruházásokra 230 millió, felújításokra 100 millió forint jut. 230 millió forintot pedig céltartalékként különítettek el.

– A pályázati önrészhez korábban ötszázmillió forint értékben bocsátott ki kötvényt az önkormányzat, ám ehhez a pénzhez eddig még nem nyúltunk – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Fülöp Géza polgármester. – Tavaly két pályázatot is beadtunk. Az egyiket a városrehabilitációra, a másikat pedig az iskolafelújításra. Ám forráshiány miatt mindkettőt elutasították, így idén most újra próbálkozunk. Amennyiben sikeres lesz a beadványunk, akkor hozzányúlunk a kötvényhez, amelyet kizárólag fejlesztésre fordítunk. A két beruházás összértéke eléri az egymilliárd forintot. Az azonban bizonyos, hogy mintegy százmillió forintból elkezdődhet a kerékpárút építése.

A polgármester hozzátette, az önkormányzat értékesítheti a tulajdonában lévő 3000 négyzetméteres telket. A tervek szerint ezen a területen egy süteménykészítő üzem épül majd.

Olvasóink írták

 • 1. Intel 2009. február 19. 16:19
  „Ilyenkor kötvényt kibocsájtani élet veszélyes dolog...
  Fertöd esetében ez eladósodást fog jelenteni, mert nincs ipar a város mögött...

  Fülöp Úr, ne akarjon úgy járni, mint Sopron...
  Nézze meg Fertőszentmiklost...
  A megoldás az iparba rejlik...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetés nélkül távozott a panzióból, a rendőrség keresi

Sopron - A Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen,… Tovább olvasom