Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Pályázat: 65 millió forintot nyert a soproni Lackner-iskola

Jelentős összegű, vissza nem térítendő támogatással gyarapodik a Jereván lakótelepen működő Lackner Kristóf Általános Iskola.

Az örömteli hírt ma Abdai Géza, Sopron közösségi ügyeiért felelős alpolgármestere jelenlétében jelentette be az iskola vezetése nevében Forrás Béla igazgató.

Az intézményvezető elmondta: A projekt megvalósítása során kiemelt cél a diákok egészséges életmódra nevelése, környezettudatos szemléletének kialakítása, a tanórán kívüli sportolási lehetőségek növelése, valamint a tanulók nyelvi- informatikai-, baleset megelőzési ismereteinek bővítése. Emellett a projekt nagy hangsúlyt fektet a pedagógusok szakmai fejlődését elősegítő szaktárgyi továbbképzések megvalósítására is.

A projekt keretei között a következő programokat rendezik meg: eredei iskolát, a sporthoz kapcsolódó heti foglalkozásokat, táborokat, kirándulásokat. Nyelvi témahét, vetélkedő, baleset megelőzési előadás, egészségnap, dohányzás megelőzése és drogprevenciós kampányok egyaránt szerepelnek majd a programok között.

A pályázat 2013. március 25 és 2015. március 24 között valósul meg, várhatóan 400 diák részvételével a 7 és 14 éve korosztályból az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával.

Abdai Géza alpolgármester a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az elnyert 64.669.300 forintos támogatással megvalósítható programokkal nem csak az iskola diákjai, pedagógusai gyarapodnak, hanem nyertesnek nevezhető a lakótelep egész közössége. Mindezért elismerését fejezte ki Forrás Béla igazgatónak, akinek oroszlánrésze volt a sikeres pályázat elkészítésében.

Forrás: sopron.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiderült: Sopronból ellopott munkagéppel dolgoztak az abonyi önkormányzatnál

Az eredeti tulajdonos, egy soproni cég már vissza is vette az annak idején 8,5 millióért egy… Tovább olvasom