Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Pad a köztéri szobron

Sopronban szinte nincs olyan nap, amikor vandál pusztítás nyomaira ne lelnének a közterületi szakemberek.
A soproni közterületeken mindennap helyszíni szemlét tartanak a reggeli órákban, hogy a városüzemeltetés szakemberei számba vegyék az éjszakai rongálásokat.

Kritikus helyek

– Sajnos, szinte nincs olyan nap, amikor Nagy Zsolt főkertésszel tett napi körútunk során ne találkoznánk rongálások nyomaival – mondta Horváth Antal, a parkfenntartás részlegvezetője. – Akadnak olyan helyek, ahol kiváltképp nagy kedvvel törnek-zúznak az ismeretlenek. Rendszeressé váltak a károkozások a KRESZ-park területén, és sajnos, a sokmillió forintért alig egy éve átadott Kodály téri játszóteret is sűrűn meglátogatják az „erős legények". Ez utóbbinál nemrég hatvan kerítéslécet törtek el vagy vittek magukkal a vandálok, akik a kerítéskaput sem hagyták a helyén. A kár több mint százezer forint. Néhány napon belül pótoltuk az eltűnt részeket, de hét már megint hiányzik. A Deák tér is kritikus környék, gyakorta törik össze a park padjait, de más rendbontások is előfordulnak. Legutóbb az éjszaka folyamán egy köztéri padot raktak fel ismeretlenek az első világháborús emlékmű tetejére. Kosaras emelőkocsi segítségével vettük azt le onnan.

Szerdán és hétvégén

Horváth Antal elmondta még, leginkább a szerdai és a hétvégi éjjeleken történnek szembeszökő garázda megnyilvánulások. Az elkövetőkkel szemben erélyesebb fellépésre lenne szükség. Az idei károk megközelítik a hárommillió forintot, amely pénzt a városszépítésre lehetne fordítani.

Szigorú ellenőrzések

– Valóban megszaporodott a közterületi rongálások száma, s emiatt szigorú ellenőrzéseket fogunk végrehajtani – mondta ezzel kapcsolatban Hatos István őrnagy, a rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője. – Legutóbb tizenhét személyt fogtunk el, akik parkban törtek és zúztak, ellenük garázdaság miatt eljárást kezdeményeztünk. Reméljük, a polgárőrséggel közösen indítandó szigorú akció keretében sikerül minimálisra csökkenteni a köztéri vandalizmust Sopronban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új helyen az orvosi ügyelet

Sopronban szeptember 19-én, hétfőn 16 órától új helyen, az Erzsébet-kórházban kezdi meg működését a központi orvosi ügyelet. A szakemberek az ellátás színvonalának javítását várják az ötvenhárommillió forintos beruházás megvalósításától. A kórház területén harminc eligazító tábla irányítja az embert a központi orvosi ügyelet épületéhez. Tovább olvasom