Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Óvodabővítés másképp

Az Ady Endre úti óvoda tervezett bővítésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót az LMP önkormányzati képviselője, Bebesi József.

– Részletes elemzést és javaslatcsomagot nyújtott be a párt helyi szervezete az önkormányzatnak az elmúlt héten, még az óvodában történt sajnálatos baleset előtt - mondta el Bebesi József.

Az óvoda bővítésére benyújtott pályázati terv szerint 454 négyzetméterrel növelné az önkormányzat az óvoda beépítettségét a játszóudvar terhére, amit az LMP több szempontból kifogásol. Jogilag azért, mert a törvény a terület nagyságát 36 négyzetméter/főben határozza meg, ami a hozzáépítés esetén 25 négyzetméter alá süllyed.

A 30 fős csoportok foglalkoztatása pedagógiailag, a zöldudvar szűkítése, fák kivágása környezetvédelmi szempontból elfogadhatatlan.

Javaslatunk az, hogy a közelmúltban megszüntetett öt óvoda helyett új épületeket kell be- vagy visszahozni a rendszerbe – például Gesztenyés körút, Füles utca, Uszoda utcai ingatlanok –, nem a meglévők gyermeklétszámát tovább zsúfolni.

A meglévő intézmények között is van olyan, amely kevés csoportot foglalkoztat és bővíthető, de csak a jogszabályi előírások és a pedagógiai szempontok betartásával – mondta el Bebesi József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

120 éve védik az iparosok érdekeit

Mozgalmas, feladatokban bővelkedő időszakot zárhatott le hétvégi küldöttgyűlésén a 120 éves Sopron és Vidéke Ipartestület. Tovább olvasom