Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Ötvenöten kaptak eddig krízissegélyt

A kormány meghosszabbította a kríziskezelő programot, így a rászorulók november 30. helyett január 31-ig kérhetnek egyszeri, vissza nem térítendő támogatást az erre a célra létrehozott alapból.

Sopronban 74-en kértek, 55-en kaptak pénzt.

A program számlájáról – amelyen 4,2 milliárd forint van – eddig 1,8 milliárdot fizettek ki a rászorulóknak Magyarországon. Sopronban eddig 74 kérelem érkezett az önkormányzathoz, 55-en kaptak támogatást. Tizenhét esetben azonban el kellett utasítaniuk a segély iránti igényt, ketten pedig visszavonták a beadványt. A pénz megítélése a nyugdíj-folyósító igazgatóságok hatásköre, a jegyző csak az elutasított esetekben – többnyire a feltételek hiánya miatt – határozott.

Augusztus 1-je óta lehet igényelni a segítséget. Az a nagykorú kérheti, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem kevesebb, mint 57.815 forint, nyugellátásban nem részesül, a kérelem beadásának időpontjáig ez évben nem kapott 15 ezer forintot meghaladó átmeneti segélyt és nincs is folyamatban ilyen kérelme, továbbá tavaly szeptember 30. után vesztette el a munkahelyét, vagy azóta 20 százalékkal csökkent a jövedelme, vagy 20 százalékkal emelkedett a lakáshitel havi törlesztőrészlete, esetleg a válság óta megrendült az egészségi állapota.

A krízisalapból kifizetett egyszeri támogatás általában 20–50 ezer forint, kivételes esetben 100 ezer forintot is folyósíthatnak. Csak akkor részesülhet az igénylő a támogatásból, ha krízishelyzete a fenti időpont után következett be. A jövedelemcsökkenést és a hitel törlesztőrészletének növekedését igazolni kell. Az igényléshez fel kell keresni az illetékes polgármesteri hivatalt, kitölteni a formanyomtatványt, majd a dokumentumokkal együtt benyújtani azt a település jegyzőjének.

Olvasóink írták

 • 4. janika 2009. december 11. 18:40
  „Az nem szegény, akit ennyi pénzel kihúznak a bajból! Ez csak annyit ér mint egy bolha fing!”
 • 3. FREDDY/S 2009. december 11. 10:51
  „A képviselőknek kellene ilyen összeggel a munkájukat jutalmazni, mert szerintük ebből vidáman meg lehet élni, nemde...”
 • 2. Freddy01 2009. december 09. 13:04
  „Krízis alap. Gyönyörű kifejezés. Talán megkellene vizsgálni, hogy ki, vagy kik miatt lett ez a krízis. Az átlag állampolgárt hozzák ilyen lealacsonyító, szégyenteljes helyzetbe, hogy ebből az alamizsnából kéregessen.
  Elveszik az ember teljes méltóságát, önbecsülését. Úndorító egy helyzet. Szép hosszú, és céltudatos politikai működés mocskos eredménye.”
 • 1. obama 2009. december 09. 13:01
  „haggyuk ezt a marhasagot inkabb nezzek meg mennyi csaladnak nem lessz mit ennie karacsonyra.gondolom ott a hivatalban jol jarnak mer lessz mit zsebre tenniuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszázból a tíz legjobb közé

Farkas Anikó, a brennbergi Doborjáni-iskola 12 éves növendéke karácsonyi témájú rajzát országosan a… Tovább olvasom