Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Ötvenmilliót jóváír a Sotáv

A soproni távhőszolgáltató 50,3 millió forintot fizet vissza 6300 háztartásnak.

A visszatérítés lehetőségét a tavaly hozott gázárrendelet biztosítja. Ennek értelmében a lakossági távfűtésre, illetve melegvíz-szolgáltatásra fordított, gázból nyert hőenergia árának hat százalékát kaphatja vissza a lakosság.
– Sopronban hatezer-háromszáz háztartás számíthat jóváírásra – tájékoztatott Vida László, a Sotáv Kft. ügyvezető igazgatója. – Az országos rendelkezés szerint, ahol nagy hatékonyságú gázmotor közreműködésével állítják elő a hőt, ott 1,2 százalékkal magasabb a visszatérítés. Sopron is ehhez a körhöz tartozik, hiszen idén tavasszal adták át a hárommilliárd forintos költséggel épült gázmotort.

A visszatérítés a háztartásonként felhasznált és kifizetett hőmennyiség alapján történik. Így például, akinek tavaly októbertől idén októberig százezer forintjába került a távfűtés és a meleg víz, annak hétezer forint körüli összeg, akinek 80 ezer forint, annak 5–6 ezer forint jár vissza. A díjat a távhőszolgáltató a novemberi számlán visszautalja. Azoknak, akik csekkes befizetők és novemberi számlájukon nagyobb a visszatérítendő összeg a fizetendőnél, nem kapnak csekket novemberben. A fennmaradó különbözetet a decemberi számlájukból fogják levonni.

Földi Nándor rokkantnyugdíjas feleségével és gyermekével a Jereván-lakótelep egyik tömbházában él: – Nem hallottam még róla, hogy visszatérítenek a díjakból, így annál jobban örülünk, hogy némi pénz áll a házhoz. Úgy számoljuk, több mint tízezer forint lesz, amit jóváírnak a számlánkon. Nem is jöhet jobbkor ez a pénz, mint karácsony előtt...
– Mi is csak most értesültünk arról, hogy visszatérítésben lesz részünk – mondja Kazinczy téri otthonában Karlovits Ferencné nyugdíjas. – Nálunk minden fillér számít, mivel beteg férjemmel együtt sok pénzt költünk gyógyszerre. Ezért is örülünk ennek a váratlan pénznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MDF nemet mond

Az MDF nemet mond az egészségügyi intézmények privatizációja leállításáért indított munkáspárti referendumra, ugyanakkor igent a határainkon túl élő magyarok kettős állampolgárságára” – fejtette ki Sopronban Dávid Ibolya, a párt elnöke. Ugyanakkor az MDF igennel szavaz a Kárpát-medencében élő össz- magyarság egymásra találásának intézményesítésére. Tovább olvasom