Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Ötvenhétmilliós kár egy éjszaka alatt

A Győrzámolyon működő Henkel Kft. telephelyéről 57 millió forint értékben több száz kiló rozsdamentes acélt loptak el egyetlen éjszaka alatt. A tulajdonos a rendőrségen keresztül nyomravezetői díjat ajánlott fel.
Legalább másfél tonnás teherautó és persze több ember kellett ahhoz, hogy egy éjszaka alatt elvigyenek több száz kilogramm rozsdamentes acélt a győrzámolyi Henkel Kft. telephelyéről. Az eset február 27-ről 28-ra virradóra történt, amikor ismeretlen tettesek betörtek a kft. munkacsarnokába, s elvittek 26 pár rozsdamentes acélból készített – úgynevezett – szintmérő házat. Egy ilyen pár 25 kilogramm súlyú.
Elloptak továbbá tizenkét darab krómozott acél gallytörő rácsot és gépkocsifellépőt. Ezek sem könnyebbek: darabjuk 20 kilogramm. A 3,7 méter hosszú rozsdamentes acélcsőből (amelynek átmérője 76 milliméter) 31 darabot tulajdonítottak el – ezeknek darabja 17 kiló.

Ezen túl még nagyjából 300 kilogrammnyi egyéb fémöntvényt is elloptak. A Henkel bejelentett kára 57 millió forint. A sértett a megyei rendőr-főkapitányságon keresztül nyomravezetői díjat, 500 ezer forintot ajánlott fel annak, aki a nyomozást érdemben segítő információt ad akár az elkövetőről, akár az eltulajdonított fémtárgyakkal kapcsolatban.
A rendőrség a bejelentő kilétét bizalmasan kezeli. Aki tehát valamit tud a bűnüggyel kapcsolatban, az jelentkezhet a 107-es telefonszámon, üzenetet hagyhat a 96/520-012-esen vagy bejelentheti bármelyik rendőri szervnél.

S. Á.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műemlék lett a hattyús ház

Schiller János tervei alapján 1901-ben ifj. Forster Gusztáv építette Sopronban a Pócsi utca 2. szám alatti, úgynevezett hattyús házat, melyet a közelmúltban nyilvánított műemlékké Hiller István oktatási és kulturális miniszter. A ház egykoron Sopron egyik legesztétikusabb lakóotthonának számított, szépségét ma már csak részleteinek szemlélésekor fedezhetjük fel. Tovább olvasom