Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Ötvenezer helyett 625 ezret fizettettek a ˝csatornatisztításért˝

A szóban megállapodott ötvenezer forint helyett ˝csatornatisztításért˝ végül 625 ezer forintot fizettettek egy soproni üzletház gazdasági vezetőjével ismeretlenek. Rendőrségi feljelentés lett a vége.

Minden ˝szabályszerűen˝ kezdődött annál a tanulságos esetnél, melynél alapos a gyanú: csalás áldozatává vált egy soproni üzletház gazdasági vezetője.

Történt, hogy egy illető kopogtatott be az üzletház irodájába. Mondta, csatornatisztításra érkezett. Ámbár a hálózattal semmiféle probléma nem volt, a gazdasági vezető azt hitte, a vízművektől jött ki a szakember, hogy a rendszeres ellenőrzést elvégezze. Szóban meg is állapodtak ötvenezer forintos munkadíjban. Másfél óra múltán azonban már négy tagbaszakadt férfi ment be a gazdasági vezetőhöz, a már nyugdíjaskorú asszonyhoz, akitől 625 ezer forintot kértek az elvégzett munkáért. Az asszony megriadt, s hiába mondta, ennyi készpénzt nem fizethet ki, nincs is annyi az irodában, a ˝csatornások˝ ragaszkodtak ahhoz, hogy az összeget azonnal teljesítse. Ezek után valamennyien az egyik pénzintézethez kísérték a gazdasági vezetőnőt, aki felügyeletük alatt a megadott bankszámlára átutalta a 625 ezer forintot, majd elszeleltek. Az asszonyt megviselték a történtek, s feljelentést tett a rendőrségen.

– A rendőrség büntetőeljárást kezdeményezett csalás bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen – közölte Völcsey András, a soproni kapitányság bűnügyi osztályvezetője. – A nyomozást viszonylag megkönnyíti, hogy a rendőrségnek jó személyleírásokat sikerült beszerezni.

A vízmű csak közterületen illetékes

A vízmű csak a közterületen lévő hálózatokat üzemelteti, illetve javítja szükség esetén. Ezért ha egy ingatlantulajdonoshoz vagy a bérlőhöz megrendelés nélkül jelentkezik ˝csatornás munkára˝ valaki, akkor az semmiképpen sem a vízmű embere lesz. Ilyenkor ne engedjék be az illetőt, legfőképpen pedig ne is tárgyaljanak munkavégzésről, munkadíjról – tanácsolja Hegedüs László, a soproni vízmű vezérigazgatója. Hozzátette: a vízműves szakemberek leolvasási és hasonló ügyekben egyenruhában, igazolvánnyal érkeznek, általában időpont-egyeztetés után. Kérik a lakosságot, gyanús esetekben ellenőrizzék le a személyeket, s azonnal hívják a vízművek diszpécserközpontját, illetve a rendőrséget.

Olvasóink írták

 • 12. máris 2010. június 19. 08:58
  „KEDVES Eüdolgozó! SZIVEMBŐL SZÓLTÁL! TÖBBSZÖRÖSEN ÁTVILÁGÍTANÁM AZT A HÖLGYET!!!”
 • 11. Eüdolgozó 2010. június 18. 16:06
  „Milyen cég/üzletház az ahol egy személyben hozzáférhet bárki is a pénzhez?? Minden normális helyen legalább 2 fő aláírása kell az iylen és hasonló csalások megakadályozása végett! Könnyen lehet, hogy kitalált történet az egész és a mami valami úton módon magának utaltatta a pénzt...”
 • 10. Csetneky 2010. június 16. 17:03
  „Orfeusz

  A fegyverviselési engedély semmit sem ér, de ha már körülvettek, akkor a fegyver sem sokat. Legfeljebb 1-2 főt tudnál lelőni, de addig a többi szétszed. Viszont emlékezzünk csak egy kicsit, mikor is volt olyan utóljára, hogy egy pénzintézetben, a biztonsági kamerák kereszttüzében, tanúk előtt, álarc vagy csuklya nélkül az ügyfelek egymást kényszerítették volna bármire. Nem túl életszerű, szerintem.
  A szezont a fazonnal összekeverni pedig nem szerencsés, mivel a 6-8 sötétbőrű inkább az utcán szokott támadni, nem a bankban. Arról nem is beszélve, hogy a cikk 4 főről ír. Persze lehet, hogy osztódással szaporodtak.”
 • 9. hehe08 2010. június 16. 13:52
  „8-asnál a pont!!!!!”
 • 8. Orfeusz 2010. június 16. 13:00
  „Amikor 6-8 sötétbőrű körülvesz, legyél nő vagy férfi, nem könnyű nemet mondani. Hacsak nincsen fegyverviselési engedélyed és beléjük durrantasz...”
 • 7. soproni 2010. június 16. 12:25
  „Gondolom a pénzintézetben voltak alkalmazottak és biztonsági őrök is,akk megakadályozhatták volna a pénzfelvételt,ha a hölgy a segítségüket kéri.”
 • 6. Csetneky 2010. június 15. 21:39
  „5.

  De világos. Csak akkor az nem világos, hogy miért csalás miatt indult az eljárás? Vagy szerinted a soproni rendőrök szakmai analfabéták?

  Egyébként ha van vér <moderálva>, akkor a pénzintézetben azért tehetett volna valamit. Kicsi a valószínűsége, hogy tabnúk előtt bármit tesznek vele. Persze, ha valakinek sok felesleges pénze van, azt tesz vele, amit jónak lát.”
 • 5. Cingár 2010. június 15. 19:52
  „3. 4. Nem volt világos nektek, hogy KÉNYSZERÍTETTÉK a hölgyet? Nem átverés volt a cikk alapján, hanem rablás, és emberrablás gyanús...”
 • 4. Csetneky 2010. június 15. 13:31
  „Velem olyan munkáért, amit nem rendeltem meg, még 625 forintot sem fizettetnek ki!”
 • 3. máris 2010. június 15. 08:16
  „MILYEN ISKOLAI VÉGZETTSÉGE LEHET AZ ILYEN GAZDASÁGI VEZETŐNEK? KI HELYEZTE EBBE POZÍCIÓBA? ILYENEK MIATT VAGYUNK CSŐDBE! MÉGEGYSZER KÜLDJÉK NYUGDÍJBA , DE VÉGLEGESEN!! AZT GONDOLNÁ AZ EMBER, HOGY AZ IDŐ HALADTÁVAL, ESZESEDIK MINDEKI, MERT EKKORA BUTASÁGOT ELHINNI, K A T A S Z T R O F Á L I S!!!!”
 • 2. Orfeusz 2010. június 15. 07:39
  „United colors. Állítólag végigjárták a várost. MINDENKI TEGYEN FELJELENTÉST!!!”
 • 1. bobo 2010. június 14. 22:37
  „United Colors?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben a fertőhomoki késelés gyanúsítottja

Túl van a közvetlen életveszélyen a Fertőhomokon megkéselt osztrák nő – tudtuk meg a soproni… Tovább olvasom