Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Ötvenévesek a galambászok

Nagycenk - A hétvégén rendezendő kétnapos kiállítással és bírálattal egybekötve ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját a soproni galamb- és kisállattenyésztő egyesület.

– Egyesületünket 1960-ban alapították, ekkor rendeztük az első kiállítást a soproni Lábasházban – mondta el Kazmár Gyula örökös tiszteletbeli elnök.

– Ezen a rendezvényen 150 madár szerepelt. Az 1980-as évek egyesületünk életében a mélypontot jelentették. A húsgalambprogram megszűnése drasztikusan lecsökkentette a taglétszámot. A öt-hét megmaradt tenyésztő csak fiktív tagokkal kiegészítve tudta fenntartani az egyesületet. Aztán az új szemléletű galambászok megjelenésével újra erőre kaptunk. Az ő munkásságukat elsősorban a hobbi és nem az üzlet motiválta.

Tavaly közel negyven kiállító csaknem ötszáz galambot mutatott be a nagycenki tornacsarnokban.
Tavaly közel negyven kiállító csaknem ötszáz galambot mutatott be a nagycenki tornacsarnokban.

– Tagjaink mostanra bekapcsolódtak az ország, sőt, Közép-Európa galambászéletébe, részt veszünk a hazai és a szomszédos országok rendezvényein – tette hozzá Mészáros László Vilmos egyesületi elnök. – Az utóbbi időben a kiállításainkat a környező falvakban tartottuk meg, ott ugyanis több az érdeklődő. A terveinkben szerepel, hogy a jövőben a burgenlandi egyesületek is bemutatkozhassanak nálunk. A hétvégén, szombaton és vasárnap a nagycenki tornacsarnokban reggel nyolc és este hat óra között várjuk a látogatókat. Előzetesen negyven galambász jelezte részvételét, így a közönség közel ötszáz galambot, díszmadarat és nyulat láthat majd.

Olvasóink írták

  • 1. Captain 2010. január 21. 10:12
    „Szerintem van közöttük 49, és 51 éves is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres énekes, aki fogorvos szeretne lenni

Sopronból Budapestre költözött családjával Nguyen Thanh Hien, aki a Megasztár negyedik szériájának… Tovább olvasom