Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Ötvenéves a Deák téri iskola

Sopron - Iskolatörténeti és városismereti vetélkedővel ünnepelte 50 éves fennállását a Deák Téri Általános Iskola. A jubileum kapcsán öregdiák-találkozóra és több ünnepségre is sor került.
Fél évszázados fennállását ünnepli idén a Deák Téri Általános Iskola. Az ötvenedik tanév jubileumi évnyitóval kezdődött még szeptemberben, és a nyári szünetig tartó időszak alatt több ünnepséget is rendeznek. Ennek a sorozatnak a részeként rendezték meg tegnap az intézményben a város múltjával, kultúrájával kapcsolatos Városjáték elnevezésű vetélkedőt.

A jubileumi ünnepségsorozat részeként rendezték meg kedden a Városjáték elnevezésű vetélkedőt. Fotó: Magasi Dávid

– A mienkkel együtt összesen hét iskola méri össze tudását különböző városismereti és iskolatörténeti kérdésekben – mondta el a Kisalföldnek Kovács László igazgató. – A csapatok bemutatják saját intézményüket nem csak előadás formájában, de egy-egy nevezetes tárgyon és dokumentumon keresztül is. Ezenkívül vaktérképes feladatokat is meg kell oldani és villámkérdésekben is remekelhetnek a tanulók. A rendezvénnyel azt szerettük volna, hogy a gyerekek játékos, mozgalmas formában adjanak számot ismereteikről.

A jubileumi tanév során sor kerül öregdiák- és pedagógustalálkozóra is, valamint már szerkesztés alatt áll egy kiadvány, mely az ötven év kiemelkedő eseményeit eleveníti fel. Az emlékkötet előreláthatóan tavasszal lát napvilágot. 

Olvasóink írták

 • 4. Kovács László 2008. július 01. 15:15
  „Kedves Wendriner!
  Az un. állami oktatás jubileuma az 50 év. A tanítóképző gyakorló osztályaiból kialakuló önálló általános iskolának 1957/58-as tanév volt az első tanéve. Igaza van, több neve voltaz iskolának. Jogutód iskola jelenleg a Deák Téri Ált. Iskola.
  Udv. Kovács L.”
 • 3. Wendriner 2008. január 23. 19:04
  „Valami tényleg nem stimmel. Én csak egyszer kattintottam az elküldésre.”
 • 2. wendriner 2008. január 23. 09:16
  „Valami nem stimmel. Én már 53-ban oda jártam. Igaz, akkor Még Sztálin térinek hívták. Viszont Deák téri sem lehet ötven éve, mert utána jó darabig Május 1 térinek nevezték.”
 • 1. wendriner 2008. január 23. 09:16
  „Valami nem stimmel. Én már 53-ban oda jártam. Igaz, akkor Még Sztálin térinek hívták. Viszont Deák téri sem lehet ötven éve, mert utána jó darabig Május 1 térinek nevezték.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Otthonát keresi a Soproni Fotóklub

Sopron - Nincs állandó helye a több mint százéves múltra visszatekintő Soproni Fotóklubnak, amely… Tovább olvasom