Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Ötven méter vár aszfaltozásra

Aláírást gyűjtöttek a Répcefői soron lakók az utca végének mintegy ötvenméteres szakasza leaszfaltozásához.

Az önkormányzathoz benyújtott levél aláírói szerint az a burkolat nélküli rész egyenetlen földút. Kerékpárral is nehézkes a közlekedés, „de az autók is gyakran elakadnak ott". Öt évvel ezelőtt a lakosok együtt megoldották a házakhoz tartozó rész burkolását, de mintegy ötvenméternyi összekötő szakasz aszfaltozása még várat magára.

Ugyanis a kérdéses területen vannak tervek új házak építésére. A lakók úgy tudják, azért hagyják egyelőre aszfalt nélkül az útszakaszt, mert a csatornahálózat beépítése még hátravan. Ami aggodalomra ad okot, hogy az építési munkálatok abbamaradtak. Úgy vélik az aláírók, nem szabadna egy sikertelen építési tervezet okán kellemetlen helyzetbe hozni őket.

Felvetődik a kérdés: ha még öt vagy tíz évig nem lesz ott építkezés, akkor addig lehetetlen földúton kell közlekedni?

A városházán megtudtuk, a burkolattal nem rendelkező szakasz aszfaltozása – más ilyen utakhoz hasonlóan – lakossági összefogással, építőközösség létrehozásával valósulhat meg.

Amennyiben létrejön az útépítő társaság, keressék meg az önkormányzatot, ugyanis lehetőség van anyagi támogatásra az ötvenméteres rész burkolásához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál Fertődön

A versenyzőknek a választott úri konyha vagy csárda konyha kategóriában korhű módon elkészített… Tovább olvasom