Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Ötmilliárdos fejlesztést tervez az új főigazgató

Sopron - Mintegy ötmilliárd forint értékű fejlesztést tervez a soproni Állami Szanatórium – és a balfi szanatórium – újonnan kinevezett főigazgatója, dr. Négyesi Zsolt (43).
Elődje nyugdíjba vonulását követően dr. Négyesi Zsolt belgyógyász, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, menedzsert nevezték ki a soproni Állami Szanatórium főigazgatói posztjára.

– Célom, hogy a megyei központokkal összefogva, szakmai és nagyszabású infrastrukturális fejlesztésekkel regionális rehabilitációs központtá váljon a soproni szanatórium – mondja elöljáróban a főigazgató. – A szív-, a neuro- és a mozgásszervi rehabilitációs lehetőségeket – a járóbeteg-ellátás fejlesztése mellett – más profilokkal is bővíteni kívánjuk. Ilyen például a daganat-, a légzőszervi megbetegedésben szenvedők vagy a túlsúlyos, több rizikófaktorral rendelkező személyek orvosi rehabilitációja. Egészségfejlesztési és megelőzési programot is indítunk OEP-finanszírozás mellett. Az életmód-terápiás osztályon személyre szabottan, otthon is folytatható gyakorlati útmutatásokat kapnak a betegek. Ami az orvosi-ápolói gárdát illeti, kisebb fluktuációval állandónak mondható a létszám. A műszaki-gazdasági dolgozókkal együtt háromszáznegyvenen dolgoznak a szanatóriumban, és sok országos intézménnyel szemben a soproni mind a tárgyi eszköz, mind a humánerőforrás minimumfeltételeit teljesíti.

Dr. Négyesi Zsolt, az Állami Szanatórium új főigazgatója.
Dr. Négyesi Zsolt, az Állami Szanatórium új főigazgatója.

– Ugyanakkor szükségesnek látom a soproni és a balfi – összesen 268 ágyas – szanatórium korszerűsítésének az elindítását is. A felmérések már elkezdődtek – folytatta a főigazgató. – Ötéves stratégiai tervünkben olyan modernizálást hajtunk végre, amely a gyógykezelésben részesülők komfortérzetét növeli, klasszikus értelemben vett szolgáltató intézménnyé válva. Szeretnénk mindkét helyen valamennyi szobához vizesblokkot építeni, s a kiszolgálóhelyiségekre is modernizálás vár. Fitnesz-wellness centrum kialakítását is tervezzük, s egy európai színvonalú, ötcsillagos gyógyrehabilitációs központot is, ahol programozott rehabilitáció várná akár a külföldi vendégeket is. Összességében mintegy ötmilliárd forintos beruházásról van szó, a lépésről lépésre történő megvalósításra pályázatokat nyújtunk be. Reméljük, pár éven belül már látványos fejlődésről beszélhetünk.

Az új főigazgató a Mátrai Gyógyintézetnél töltött be hét éven keresztül hasonló tisztséget. A mátrai intézményben főképp adósságrendezéssel, a szervezet átalakításával, továbbá egy teljes körű felújítással foglalkozott. Ezen túlmenően egy háromcsillagos gyógyszállót is építettek. Milliárdos nagyságrendű beruházások zajlottak le sikerrel. Sopronba is hasonló elképzelésekkel érkezett.


Névjegy

Dr. Négyesi Zsolt Miskolcon született 1965-ben. Iskoláit Budapesten végezte, 1990-ben diplomázott a SOTE-n. Fővárosi kórházakban dolgozott, 1994–2000-ig az Egészségügyi Minisztériumban miniszteri titkárként, majd az egészségpolitikai főosztály helyettes vezetőjeként tevékenykedett. Sopronba érkezését megelőzően a Mátrai Gyógyintézet főigazgatója volt. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végleges a Tűztorony mozi programja

Sopron - Véglegessé vált a Tűztorony mozi programsorozata, a meghívott rendezők – Szabó… Tovább olvasom