Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Öthetes baba maradt árván az osztrák rendőr áldozata után

Brennbergbánya - A kis Balázs alig múlt egy hónapos, békésen szunnyad a kora délutáni napfényben, biztosan nem érzi édesanyja fájdalmát. Azét, aki örökre elveszítette párját, a pöttöm kisfiú édesapját. Balázs tragikus balesetben hunyt el vasárnap hajnalban.
Szomorú hangulatot áraszt Brennbergbányán az Óbrennbergi utca, az otthonokból csönd és komorság árad. A hármas számú ház udvarán, tarkabarka holmik között egy kis kocsiban pár hetes csöppség alszik. Arca sima és boldog, ha léteznek tündérek, ő bizonyára közéjük tartozik. A fiúcska alszik és nem érzi, élete visszafordíthatatlanul megváltozott vasárnap hajnalban.

A kis Balázs már csak édesanyjára számíthat, apukáját szinte meg sem ismerhette. Balázst egy osztrák rendőr gázolta halálra a 85-ös főúton.Fotó: Magasi Dávid
A kis Balázs már csak édesanyjára számíthat, apukáját szinte meg sem ismerhette. Balázst egy osztrák rendőr gázolta halálra a 85-ös főúton.Fotó: Magasi Dávid


A kis Balázs édesapja tragikus körülmények között veszítette életét és hagyta maga mögött őt és édesanyját. Balázst (†19) egy osztrák rendőr gázolta halálra a 85-ös főúton.

– Párom jó apa volt, mindenben mellettem állt. Éppen most akarta nevére venni fiunkat, de erre már nem kerülhetett sor – mondja megtörten a fiatal édesanya, Hajnalka. A pici Balázst „ajándékként" éppen a 18. születésnapjára kapta a sorstól. A két fiatal még az iskolában ismerkedett meg. A barátságból szerelem lett, melynek gyümölcse júniusban érkezett a kis Balázs személyében. Bár még mindketten fiatalok voltak, egy pillanatig sem volt kérdés: vállalják a babát. – Mindössze másfél évet voltunk együtt. Külön éltünk, mert Balázs még nem tudott elszakadni otthonról, nagyon anyás, családjához ragaszkodó volt. De természetesen amennyi időt csak lehetett, velünk töltött. Hetente háromszor-négyszer is nálunk aludt.

Balázs a végzetes éjszakán Fertőhomokon, búcsúban volt. Innen indult el kora hajnalban haza Nagycenkre. Régi szokása szerint gyalog. – Korábban együtt is sokszor mentünk haza innen-onnan, olyankor mindig engem küldött „kívülre", nehogy bajom essék – folytatja Hajnalka. – Mindig betartotta a szabályokat és ismerte a KRESZ-t, piros jelzésnél soha nem ment át a síneken sem. Nem értem, hogy történhetett ilyen tragikus eset.

Hajnalka utoljára pénteken látta párját. Akkor Balázs játszott kicsit a pici Balázzsal. – Csinosan felöltözve jött hozzánk akkor is, mint mindig – meséli a lány. – Emlékszem, rá akart gyújtani. Ránézett a kisfiúra és nem az erkélyre ment ki, hanem le az utcára, nehogy a babának ártson. Ahhoz is ragaszkodott, hogy a babakocsit mindig ő vigye le. Az utolsó képem az róla, ahogy fogja, öleli a kisfiát. Ez az az emlék, amit ezentúl mindig megőrzök róla.

Nagycenk is gyászol
A Kisalföld szerette volna megkeresni Balázs családját is Nagycenken, de a szülők nem kívántak élni a nyilvánossággal. A településen sokan ismerték és szerették a 19 évesen elhunyt fiút. A nagycenki polgármesteri hivatal rendkívüli segélyt juttatott el a gyászoló családhoz.

Olvasóink írták

93 hozzászólás
 • 93. anonimus 2008. augusztus 15. 17:35
  „Öszinte Részvétem a Családtagoknak és a Hozzátartozóknak! a többieknek hogy még itt is cincáljátok egymást, héé!!! egy ember meghalt, legalább tiszteljétek!!!”
 • 92. Nagy Róbert 2008. augusztus 06. 09:43
  „Őszinte együttérzéssel osztozom, mivel magam is 10 évig hivatásos határőrként dolgoztam. A testületünk kiveti magából az ilyen és ehhez hasonló cselekedettel bíró embereket. Szégyen, hogy az osztrák csendőr ettől eltérően a becsületet nem ismerve bujdosik el az igazságszolgáltatás elől. Mindenki "emberből van", de, mint ahogy a kezünk ujjai, eltérőek. Három csöppséget nevelünk, de valamelyikünk elvesztése egy komoly katasztrófával ér fel. Anyukának és gyermekének, a legjobb gyógyír: A kitartás szorgalom és a lelki egyensúly visszanyerése. Ez utóbbi a legnehezebb, de gondoljon csöpp gyermekére, akinek feltétel nélküli szüksége van az édesanyjára! Üdvözlettel: Robesz - Győr”
 • 91. Károsultakért 2008. augusztus 05. 18:25
  „Őszinte részvétem a Hozzátartozóknak! Egyúttal szeretném felajánlatni cégünk segítségét: A közúti balesetek vétlen áldozatainak tudunk gyors anyagi segítséggel együttjáró jogi képviseletet biztosítani költségkockázat nélkül, kárigényük szakszerű összeállításában és mielőbbi érvényesítésében. A pici Balázs jövője érdekébenis javaslom, hogy érdeklődjenek a lehetőségekről a 06-20/669-4763-as telefonszámon.”
 • 90. ARPAD 2008. augusztus 05. 18:22
  „PANCSER !!! A SZEMELYISEGED HATALMAS LELKETLENSEGRE UTAL !!! SZERETSZ LATHATALANBA MASIK FELETT ITELETET MONDANI ! MASIK MAGAN ELETE CSAK RAJUK TARTOZIK ! SENKINEK SINCS JOGA BELESZOLNI,VAGY KRITIZALNI ! MINDENKI MASKEPP ELI MEG AZ ELETET !! PANCSER ! EGY KIS ELEKETLEN, ERZEKETLEN FIGURA AKIBE JO ERZES NEM SZORULT CSAK ROSSZ!!! EGY LINK ALAK VAGY !!!!!”
 • 89. Ziva 2008. augusztus 04. 21:37
  „őszinte részvétem a családnak”
 • 88. Ő 2008. augusztus 03. 14:07
  „Igen, én is ott voltam.
  A többiek biciklivel mentek,és azzal is jöttek haza, hogy Balázs mért nem így tett, már nem tudjuk meg.”
 • 87. Evaa 2008. augusztus 03. 12:20
  „Ő!
  HA BICIKLIVEL MENTEK MIÉRT NEM AVVAL IS JÖTTEK HAZA????”
 • 86. Evaa 2008. augusztus 03. 12:18
  „Szerintem a cikkhez kéne hozzászólni és nem hozzám!

  Ő!
  Te ott voltál?

  Judyy!
  Te biztos "rendőr" vagy és nagyon okos is!
  Nem?

  A véleményem az egészről, mindenki hibás....az összes ember nem csak ők ketten!
  Az összes ember!

  Szóval így engedjétek el a párotokat "búcsúba"!”
 • 85. judyy 2008. augusztus 03. 06:47
  „ha rendőr lész is evaa igy kibeszélsz mindent??érdekes lesz!!”
 • 84. Ő 2008. augusztus 02. 20:14
  „Evaa.
  Nem kocsival mentek a srácok a buliba, hanem bicajjal.
  Tehát ez teljes mértékben téves elmélet.”
 • 83. mo. 2008. augusztus 01. 23:57
  „Pici baba otthon??? A Srác meg bucsúban???”
 • 82. Evaa 2008. augusztus 01. 20:27
  „1 győri!
  Teljes egyet értés!
  A mai napon hallottam, hogy miért is sétálhatott egyedül haza....
  Állítólag többen mentek egy kocsival, de amikor haza akartak menni már 1 ember nem fért be a kocsiba!
  Szóval ezért is siethetett haza egyedül, gyalog a 85-sön!
  Tény miért nem volt otthon???

  Igaz a rendőr szemét volt ....
  De a Balázsnak is volt bűne ezek szerint!

  Utánna nap sétáltünk a párommal éjszaka a faluban ahol Balázs élt!
  Elég jól ismerem az itt élőket!
  Az egyik volt bolt elött ült az a lehetséges személy aki nem vitte haza mert 1 emberrel többen voltak haza induláskor!
  Elég fanyar hangulat volt ott!
  Lehet nem is a rendőr egyedül a hibás?
  Mert akkor valószínű vissza kellett volna menni az autósnak aki ott hagyta Balázst!
  Csak betojt ő is amikor látta, hogy valami gáz van????
  Ez az én kérdésem....”
 • 81. barbi zamek 2008. július 31. 23:36
  „öszinte részvétem az egész családnak az anyukának kivánom hogy legyen ereje tartson ki.hogy a pici babát felnevelje.
  Szomoru hogy igy történt remélem a rendör megkaja mélto büntetését.
  A rendör szégyelje magát de nagyon hogy rendör létére ijet tet és árván hagyott egy családott.MÉGEGYSZER ÖSZINTE RÉSZVÉTEM A CSALÁDNAK!!!!!”
 • 80. 1 györi... 2008. július 31. 22:17
  „Öszinte részvétem a családnak.Sajnálom az esetet.........................Leirom a véleményem az egészről..............

  Továbbiakban létezik az alkotmányban a szollásszabadság és jogunk van véleményt nyilvánitani de nem lebunkózni a másikat!Akinek az inge az magára veheti.Az esetről annyit hogy nem tudjuk pontosan mi is történt és nem itélkezhetünk olyan ember felett aki már nem tud védekezni.Persze a rendör tud.Ezenkivül csak feltételezhetünk dolgokat........................Tapasztalatomat megosztanám olyanokkal akik soha nem voltak ott baleset közvetlen közelében és nem nyujtottak elsősegélyt soha.Nos akinek volt része segitséget nyujtani az tudja,hogy ha 1 embert elgázolnak az milyen súlyos sérülést szenvedhet,pl:kiszakad a vénái,letépődik a bőr az hús,betörik a koponya és kifolyik az agyvelő,nem ver a szíve,kivérzik,csont törések,stb.De azt is tudjuk hogy úgy 5 perc áll rendelkezésre hogy elsösegélyben részesitjük a sérültet,különben annak annyi.Fenti sérülés szerint kicsi a valószinüsége annak hogy élve marad a sérült.Sajnos tapasztaltam amikor láttam 1 balesetet 50m-re tölem és én probáltam segitséget nyujtani 17 évesen...........................................................................
  Aztán hogy a gázolásnál ki volt a hibás?Nyomozás eldönti...De...........
  A rendörre nézve az kedvezö hogy a srác nem viselt biztonsági mellényt,továbbiakban megált és az is kedvező hogy feladta magát.Akár hol is.De kiszált és megnézte a sérültet ha jól emlékszem az irásban,és innéntől kezdve ha látta hogy milyen sérülései vannak mert hogy oda ment, nem egészen elsősegély nyújtás elmulasztása,Persze lehet hogy tévedek...Majd elment és visszatért,nem egyből huzott haza!De,hová ment?Nem tudjuk.Kérdezem Hogy ha 1 ember halott mert olyan sérülést szenvedett akkor mit lehet tenni vele?SEMMIT...Szolok a mentönek,rendörségnek,vagy az arra járóknak hogy értesitsék az illetékes szerveket.Általam látott balesetben ugyan több sérült volt,de 2 nagyon súlyos,egyik a fent irt sérülései voltak a másik nem lélegzett de volt pulzusa.Ahogy a nagykönyvbnen levan irva úgy végeztem az elsösegély nyujtást,de csak az egyik maradt életben.Nem nehéz kitalálni hogy melyik.A rendör ismeri a törvényeit,jogait a hazájában,öszintén mondva megértem hogy haza ment és otthon adta fel magát.Lehet,hogy én se tettem volna mást külföldön ha tudom a jogaimat itthon és az adott országban ahol létezik a halálbüntetés is.Emlékezzünk csak a magyar verésekre külföldön?Vagy arra a tanárra akit itthon agyonvertek mert elsodort 1 lányt???Ehhez az esethez képest a kislánynak semmi baja nem volt.Hogy ivott-e vezetés elött???Nem tudhatjuk meg soha,esetleg a vérvételből,vagy valami másból.Ez viszont hátrányt jelent,na meg az is hogy haza ment.

  Továbbiakban a kapcsolatokról,Ha megtudom hogy gyerekem lesz a páromtól de nem vagyunk összeköltözve akkor vagy lemondok a gyerekről,aztán megprobálom rábeszélni hogy vetesse el,vagy végleg szakitok a párommal vagy elfogadom a picit és össze költözöm velük.Aztán nekik élek a páromnak és a picinek,és többet nem megyek egyedül bulizni.De ha a pici megbetegszik akkor mivan?Leányanya rohan az orvoshoz és a párja meg szorakozik a buliban,esetleg csajozik vagy iszik a haverokkal?Azt nekem senki ne mondja hogy ha elmegy buliba egyedül valaki,hogy nem csajozni vagy pasizni megy vagy szorakozni a haverokkal és inni?Azért ez röhej...A véleményem meg az hogy a rendör nem kap semmi komoly büntetést...Tuti hogy kimagyarázza magát.Ha kapna valamit akkor a mozdonyvezetöt is lecsukhatnánk mert 1 öngyilkos elé ugrott.Sajnos ez van.Elöbb kellett volna gondolkozni,Legalább biztonsági mellényt használni...A mellény meg több száz méterről észre vehető de egy kivilágitatlan gyalogos nagyon nehezen látható...Aki sokat vezet éjjel mint én is szoktam az tudja ezt.Az 1 lehetöség a baleset elkerülésére.Nem hülyeség...”
 • 79. norby28 2008. július 31. 20:37
  „Tisztelt hibáztatók.Szerintem már maga a tény, hogy továbbhajtott a gázoló, az bűn!!!!Az osztrák "sógórok" mindent tiltanak tőlünk,de itt nekik mindent lehet.Hová jutunk így?Tisztelt Zaha!Ha esetleg a te rokonoddal történt volna a tragédia,akkor is ő lenne a hibás?(láthatósági mellény)! Az én testvéremet is osztrák autós gázolta el!Lakott területen 115 km/h-s sebességgel!Amit az azonosításnál láttam,nem kívánom senkinek!”
 • 78. a+ 2008. július 31. 15:28
  „Együttérző (42. hozzászóló)!
  (nem a cikkhez kapcsolódóan meg csak annyit)
  "17 évesen lettem anya..."- az igen!! manapság már ilyen fiatalon anyukák a tinédzserek?? jesszum!! 23 vagyok, nekem akkor most nyugdíjba kéne mennem??? :)”
 • 77. a+ 2008. július 31. 15:20
  „Pancsernek ez a véleménye, Csaba Zsuzsannának és a többieknek meg az.
  Nem kell egymásra ugrani és szitkozódni, hogy"ejte te tuskó, miért ez a véleményed!!" stb. Olvassuk továbbra is a véleményeket, lehet rá válaszolni tisztességesen, de szerintem a durvaságot, a "le tuskózást" hagyjuk el”
 • 76. Evaa 2008. július 31. 14:54
  „SzGyula!
  Sajna tudom....
  Ez maradt nekünk!”
 • 75. SzGyula 2008. július 31. 14:08
  „Evaa: Nem, nem magyar bíróság fog ítélkezni. Osztrák fog, mert az a törvény (nem adnak ki, hanem úgy kezelik, mintha belföldön történt volna). Nem véletlenül menekült el a pasi, ezt vszg. pontosan tudta. És jól tudta. Fog kapni fél évet felfüggesztve, következmények alól előre mentesítve. Annyi hátránya lesz, hogy többet nem jöhet beb@szni magyar búcsúba...”
 • 74. Evaa 2008. július 31. 12:57
  „Rendőrnek készülök....
  De tuti, hogy ilyet soha az életben nem követek el!
  Főleg nem rendőr létemre iszom és még kocsiba ülök!
  Nem de?
  A magyar emberekben az a jó, hogy meg mondják a véleményüket ha rossz az, ha jó!
  Elvégre ez egy "fórum"....
  Pártatlannak kéne maradni az ilyen esetekben, elmondani, hogy ki mit gondol Balázsról és a rendőrről!
  Személy szerint akár mennyire is rendőr párti vagyok ebben az esetben a rendőr a szarban hagyó, alattomos ember!
  Ez esetben jobb lenne ha a magyar rendőrök ítélnek!
  Mert a magyar hatóság egy kegyetlen "eszköz"!!!!
  pl.: egy eset....állítsuk csak fel a tényeket....nem régiben utaztam haza az esti órákban a busszal....felszállt egy részeg ember akinél 160 forint volt!Lővőre akart menni, de csak kópházáig volt elég a pénze a jegyre....erre mondta a buszos, hogy szállj le!nem szállt le azt mondta bebaszna cenkig elviszel!erre a buszos mondta, hogy cenkig kellen még 100 forint mondta, hogy akkor kópházáig elviszi!oks elvette tőle a pénzt....út közben dirr durr csett a feje az üvegen végződött a kanyarokban....meg még rágyujtott a buszon!kópházán megálltunk!nem akart leszállni!a buszos hívta a rendőrséget!de hál´ isten nem jöttek ki pedig kiváncsi lettem volna a barátaink intézkedésére!tuti nem szépen leszedték volna a buszról hanem lefektették volna a buszban a földre és megbilincselték volna és kiabáltak volna vele!
  Szóval remélem a magyar rendőrök itélkeznek majd a labanc rendőrről!
  Labanciában nem elég szígorúak a rendőrök!
  Jah és még annyit:Hogy a Hajnalka szerintem meg elég fura nő....az újságnak védi a Balázst, de az iwiw nevű közösségi oldalon a magamról rovatban ez áll : kicsi vagyok de a fiam kisebb nálam....átt verhető lány voltam és ezért egyedül nevelhetek egy törpét!
  Lehet nem is a Balázsé a gyerek??
  Bár ezt nem hinném de elég elgondolkodtató....:S
  Szóval ennyit Tőlem!
  Sajnálom a családot, de kezdek tisztán látni!”
93 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszakította a nyakáról a mobiltelefont

Fertőd - Fertődi szórakozóhelyről indult hazafelé tegnap hajnalban egy fertőszentmiklósi férfi,… Tovább olvasom